Vil forlenge samarbeidet med Rakkestad Næringsråd

FORNØYD MED NÆRINGSRÅDET: Rakkestad kommune er godt fornøyd med Rakkestad Næringsråd, og ønsker å forlenge samarbeidet fram til en ny vurdering i 2021.

FORNØYD MED NÆRINGSRÅDET: Rakkestad kommune er godt fornøyd med Rakkestad Næringsråd, og ønsker å forlenge samarbeidet fram til en ny vurdering i 2021. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Rakkestad kommune ønsker å forlenge avtalen med Rakkestad Næringsråd tre år framover.

DEL

Et enstemmig formannskap gikk inn for å forlenge avtalen med Rakkestad Næringsråd med en økonomisk ramme på 400.000 kroner årlig. Det var gode nyheter for daglig leder, Anja Guerrera.

– Vi er selvsagt svært glade for at vår kommune ønsker å fortsette det gode samarbeidet med Rakkestad Næringsråd. Dette bygger bare oppunder den tillit vi har hatt til vår kommune og våre politikere om å være på offensiven når det gjelder stedsutvikling, sier Guerrera til Rakkestad Avis.

Den eksisterende avtalen går ut ved nyttår.

Samfunn i vekst

Rakkestad Næringsråd ble etablert i 2013 av næringslivet i kommunen, og har som hovedfunksjon å være en lokal interesseorganisasjon for næringslivet, et talerør for næringslivet ovenfor Rakkestad kommune, et bindeledd mellom Rakkestad kommune, næringslivet og lokalsamfunnet i næringsrelaterte spørsmål og saker, samt en deltaker og aktør for næringslivet, kommunen og lokalsamfunnet i aktuelle samfunnsmessige spørsmål og saker. Daglig leder, Anja Guerrera, føler næringsrådet har blitt et godt etablert organ i kommunen og gleder seg til å ta fatt på nye oppgaver.

– Rakkestad er, og kommer til å være et samfunn i vekst, og oppgavene som omhandler stedsutvikling med alt som faller innunder dette, er mange. Vi opplever at vårt lokale næringsliv er glade for det initiativet og den interessen kommunen og næringsrådet har vist for vårt næringsliv, og vise versa. Vi gleder oss til å fatt på de mange oppgaver, som skal gjøre Rakkestad til et godt sted å arbeide, drive en bedrift, vokse opp og bo i, sier Guerrera.

Samarbeid med skolen

Guerrera forteller videre at mye av næringsrådets arbeid i år har vært i samarbeid med blant andre skolen.

– Vi har arbeidet for at våre unge skal kjenne til yrkesmuligheter og næringslivet. Det er bare en av de sakene som er viktige for fremtiden, nemlig å få ung kompetanse tilbake til bygda. Vi gleder oss til å ta fatt på et nytt år, sier hun.

Rakkestad Næringsråd fikk i fjor 357.000 kroner i tilskudd fra Rakkestad kommune, 240.000 kroner gjennom kontingenter, 100.000 kroner fra kurs- og undervisningsoppdrag og 50.000 kroner gjennom partnerbedrifter.

Styreleder i Rakkestad Næringsråd er Odd-Arvid Bjørnstad. Saken skal endelig vedtas i kommunestyret 14. desember.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken