Her er en liten oppsummering etter løp 1 og 2:

Vi har allerede hatt en knallstart på Vålerbanen, hvor hele arrangementet til Solør MCK gikk på skinner i et strålende vær. Så selv om startfeltene ikke var av de største fikk de fremmøtte på tribunen se morsom, underholdene og spennende kjøring i alle klasser.

Hvis vi skal dra frem noen, og starte i den største klassen, Superbike NM, var Norvald Haaland tilbake etter fjorårets skade, han vant begge løp, med U25-fører Fredrik Ommedal på en 2. plass lørdag og 3. plass søndag. Dette er jo bare helt utrolig rått av en fører som tok lisens i 2017. Tilbake etter ett år i Tyskland var også Carl Berthelsen, i år på nytt merke, Yamaha. Han så ut til å trives på sykkelen og kunne innkassere en 3. og en 2. plass.
Sammenlagt i Superbike NM finner vi Norvald øverst med 50 poeng, Carl og Fredrik begge med 36 poeng.

I Superstock NM ble det også en dobbeltseier av Stinius Viking Ødegård. Stinius har slitt med ett vondt håndledd og har flere operasjoner bak seg den siste tiden, men det så ut som om alt klaffet og kan kunne dra i land en ganske suveren seier begge dager. Forrige års junior og U25-fører, Marcus Høston, har virkelig fått opp farten og imponerer på banen, han klinket til med en 2. plass på lørdag, og så lenge ut til å være med i fighten om pallplass også på søndag, men han kjørte dessverre ut i den berømte sjikanen på Vålerbanen.

Marius Notøy dro i land 3. plassen med sin splitter nye Yamaha R6. På søndag ble rutinerte Helge Spjeldnes nr. 2, og fjorårets altvinnende juniorfører Jonathan Lykke Nessjøen nr. 3, han også U25-fører.

Sammenlagt i Superstock NM finner vi Stinius øverst med 50 poeng, Jonathan med 29 poeng, og Jan André, U25-fører,  med 24 poeng.

I Superbike Norges Cup på lørdag var det Amund Granli som vant lørdag, og ble nr. 2 søndag. Arne Syver Anmarkrud byttet plass med Amund lørdag og søndag med nr. 2 på lørdag og serier på søndag. Marius Naume kjørte inn til 3. plass begge dager.
Sammenlagt i denne klassen ser da slik ut, Amund og Syver 45 poeng, Marius 32 poeng.

I Superstock Norges Cup på lørdag ble det et utrolig spennende løp hvor Randi Finnvik Solli og Terje Teigum Valaker fightet hele løpet, dessverre for Randi kjørte hun ut i siste sving før målgang. Terje dro derfor seieren i land. Peter Rustad kom på 2. plass og Stein Arild Øye på 3. plass. På søndag var U25-fører Hannah Marie Arnegard suveren, hun kom alene i mål foran Jonas Strand som måtte gi opp kampen om seier noen runder før mål. Nummer 3 ble Terje Teigum Valaker.

Sammenlagt i denne klassen ser da slik ut, Terje 41 poeng, Peter 31 poeng, og Stein Arild 29 poeng.

Den klassen det har skjedd mest med når det gjelder antall deltakere er Junior Sport 300, alt i alt var det 15 startende, hvorav fem var jenter,  og det er jo bare helt suverent. Siden dette er en klasse for A2-sykler blir det noen forskjeller når det gjelder hestekrefter. Eskil Kling med sin Kawasaki 400 vant begge dager, Odin Høiås på Yamaha R3 ble nummer to begge dager. Atle Bangshaug, også han på Yamaha R3 ble nr. 3 på lørdag, mens André Gjerdingen på sin Kawasaki 300 ble nr. 3 på søndag. Det var flere grupperinger i feltet som gjorde at det var fighting om de forskjellige plassene nedover i feltet, utrolig gøy for publikum. Det var også noen Kawasaki 250 og en KTM 390 med i starfeltet. Her er alle med på U25-satsingen til NMF.

Sammenlagt her er Eskil med 50 poeng, Odin med 40 poeng og Atle med 29 poeng.

En ny klasse av året er Super Sport 300, en klasse for de over 21 år. Dette er en klasse vi har troen på at skal få flere startende etterhvert. Kjempeartig å se de voksne kjøre mot juniorer...
Rutinerte Chris Sæther kjørte inn til seier begge dager på en KTM 390, Tommy Martinsen også han på  KTM 390 ble nr. 2 begge dager. Helgens mest sportye utøver var nok Roy Øwre som kjørte Solør MCK sin gule Kawasaki 300 inn til 3. plass begge dager...ryktet sier han har utfordret Thomas Sigvartsen til neste runde...
Sammenlagt for klassen hittil er Chris med 50 poeng, Tommy 40 poeng, og Roy 32 poeng.

Også i år blir det kjørt Jentecup, her kan alle jenter som ikke har tatt NM-poeng være med å kjøre.

Hannah Marie Arnegard på sin Suzuki GSX-R 600 vant suverent begge dager, på lørdag ble Monica Hofton nr. 2 på sin Honda CBR 600 RR, med tidenes tjuvstart. Hun fikk sine 20 sekunders straff, men klarte å berge 2. plassen med god kjøring. På 3. plass og 8 sekunder fra 2. plassen kom en av Junior Sport 300 jentene, Desirée Sterner på sin Yamaha R3. På søndag ble Fam Sørensen nr. 2 på en lånt Kawasaki ZX6-R, da hun kjørte ut med sin egen under trening på fredag, og Monica Hofton nr. 3. Alt i alt var det 10 jenter påmeldt.

Sammenlagt i klassen har Hannah 50 poeng, Monica 36 poeng, og Desirée 29 poeng.

Håper så mange som mulig stiller som deltakere, heiagjeng eller plukkemannskap neste helg.
Vi ses 2. og 3. juni på Rudskogen!