Kulturskolen har store planer: – Om to år fra i dag starter vi skoleåret i ny kulturskole

Lærerstaben 2018/2019 på kulturskolen. (f.v) Magdalena Sendrowicz, fløytelærer. Jørgen Berg Svela, gitar, bass, band. Bjørnar Hov, Grovmessing. Hilde Skammelsrud, Sang og piano. Janne hea Svebakken, teater. Andre Kristoffersen, Piano. Tore Høiland Aarrestad, Klarinett og Saxofon. Trond Nilsen, Rektor. Jens Nyland, Slagverkslærer. Cato Johannessen, Trompetlærer. Sebastian Robert Solem, Danselærer.

Lærerstaben 2018/2019 på kulturskolen. (f.v) Magdalena Sendrowicz, fløytelærer. Jørgen Berg Svela, gitar, bass, band. Bjørnar Hov, Grovmessing. Hilde Skammelsrud, Sang og piano. Janne hea Svebakken, teater. Andre Kristoffersen, Piano. Tore Høiland Aarrestad, Klarinett og Saxofon. Trond Nilsen, Rektor. Jens Nyland, Slagverkslærer. Cato Johannessen, Trompetlærer. Sebastian Robert Solem, Danselærer. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Det er drømmen til kulturskolerektor Trond Nilsen, som ser fram til at det nye skoleåret starter opp til mandag.

DEL

– Kommende kulturskoleår tror jeg vil bli veldig spennende. Jeg tenker først og fremst på vårt nye dansefag, som allerede før oppstart er blitt veldig populært. Vi har 30 påmeldte allerede og kommer til å kjøre fire dansegrupper hver mandag med vår nye danseinstruktør Sebastian Robert Solem, sier Nilsen og legger til:

– Og så har vi forhåpninger om å utvikle planene til nytt kulturskolebygg. Vedtaket skal opp i kommunestyret til høsten, og vi satser på at 2019 blir byggeår, og at vi om to år fra i dag starter skoleåret i nye lokaler i en ny kulturskole.

Setter opp ny forestilling

Rektoren nevner også høstens storsatsing «Fabelaktig», som et av årets store høydepunkt for kulturskolen.

Lærerne ved Rakkestad kulturskole hadde oppstartsmøte i formannskapssalen tirsdag.

Lærerne ved Rakkestad kulturskole hadde oppstartsmøte i formannskapssalen tirsdag. Foto:

– Det er et nytt og spennende eprosjekt med skjebringen Sunniva Berg som regissør. Det er en flerkulturell forestilling som vi har fått støtte fra Sparebankstiftelsen DNB til å sette opp. 10. november er datoen for forestillingen som skal speile mangfoldet i Rakkestad fra scenen i kinosalen.

– Er dette en forestilling som kan sammenlignes med Flere Farger?

– Ja, men det har ingen sammenheng med det å gjøre. Vi bestemte oss bare for å lage vår egen versjon. Og det finnes ingen grenser eller regler for hvor elevene som vil delta skal komme ifra. Alle kan være med, uansett om man er norsk, raksting eller utenlandsk. Jeg tror man kan finne interessante folketoner uavhengig om man kommer fra Hallingdal eller Eritrea. Alle kan bidra med sine erfaringer, forteller han.

Ny pianolærer

Rakkestad Kulturskole har per i dag 150 påmeldte barn totalt. Det er en økning fra i fjor, ifølge rektor Trond Nilsen, som ikke husket eksakte tall i pausen da lærerne hadde oppstartsmøte med planlegging i formannskapssalen i Rakkestad kulturhus tirsdag ettermiddag.

Andre Kristoffersen er kulturskolens nye pianolærer.

Andre Kristoffersen er kulturskolens nye pianolærer. Foto:

Møtet var også første arbeidsdag for kulturskolens to nye lærere. Dansepedagog Sebastian Robert Solem (31) skal undervise barn i alderen 4 år til 7. klasser. De yngste blir introdusert i dansestilene hipp-hopp, ballet og breakdans. Mens elevene fra 3.–7. klasse blir mer rettet inn mot hipp-hopp.

Den andre nye læreren er pianist Andre Kristoffersen fra Skjeberg som erstatter Magnus Winnæss Bakke som har sluttet.

Kristoffersen er til daglig organist i Peterskirken i Fredrikstad og jobber som frilans musiker. Han har flere år bak som lærer i private kulturskoler, og ser fram til å starte i ny jobb i Rakkestad. Han har store deler av sin pianoerfaring innenfor sjangrene rytmisk og klassisk.

– Jeg trives veldig godt med å undervise kulturskolebarn, og gleder meg til å møte nye og eksisterende elever i Rakkestad. Jeg ønsker å tilpasse undervisningen etter hvor eleven ligger musikalsk. Og å få til en utvikling av personlighet og teknikk i elevens spill, sier han.

Artikkeltags