Dårlig oppdaterte GPS`er skaper frustrasjon

ADRESSENE ER REGISTRERT: Det forsikrer seksjonsleder for teknikk, miljø og jordbruk, Espen Jordet, og informasjonsansvarlig i Rakkestad kommune, Kåre Kristiansen. At GPS`ene ikke fanger opp adressene i Rakkestad skyldes derfor dårlig oppdatering, ikke manglende informasjon.

ADRESSENE ER REGISTRERT: Det forsikrer seksjonsleder for teknikk, miljø og jordbruk, Espen Jordet, og informasjonsansvarlig i Rakkestad kommune, Kåre Kristiansen. At GPS`ene ikke fanger opp adressene i Rakkestad skyldes derfor dårlig oppdatering, ikke manglende informasjon. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Rakkestad kommune får stadig tilbakemeldinger fra frustrerte innbyggere om manglende kartdata. - Det ligger utenfor vår rekkevidde.

DEL

Alle husstander i Rakkestad har egen adresse, likevel opplever flere at adressene ikke dukker opp på GPS`en. Årsaken er manglende oppdatering, ikke manglende kartdata.

- Vi har et behov for å gi litt informasjon om dette, for vi har gjort en god jobb med kartdata. Innen januar i fjor var alle adresser i Rakkestad registrert og sendt videre til Statens kartverk, forteller informasjonsansvarlig i Rakkestad kommune, Kåre Kristiansen, og seksjonsleder for teknikk, miljø og jordbruk, Espen Jordet.

Må oppdateres

Begge forteller de at de har fått henvendelser fra innbyggere som klager over at adressen deres ikke dukker opp på GPS`en. Det eneste rådet de kan gi er å gjøre en oppdatering.

- Adressene er registrert, så nå er det opp til de private leverandørene å oppdatere sin veidatabase. Dersom dataen er oppdatert må brukeren sørge for å gjøre en oppdatering på sin GPS. Dette ligger utenfor vår rekkevidde, sier Jordet.

Tilbud på nett

Det er Statens Kartverk som oppdaterer kartene. Deres kart legger grunnlaget for at leverandørene av navigasjon (TeleAtlas og Navteq)) skal kunne rette opp feil og gjøre endringer i GPS-kartene. Problemet er at kartene ikke blir oppdatert raskt nok. Fordi oppdateringene skal skje via flere ledd, kan det ta måneder før den nye informasjonen kommer ut til forbrukerne.

- Dette ser vi eksempler på sammenligner vi gulesider og google maps. Flere av GPS-leverandørene tilbyr en oppdatering på nett. Dersom disse ikke stemmer med dagens adressebilde, har man som forbruker også muligheten til å purre på de private selskapene, sier Kristiansen.

Artikkeltags