– Tilbakemeldingen til regjeringen er at det er ønskelig med aktiv, statlig styring av tiltakene i regionen på bakgrunn av utbruddet av den muterte engelske virusvarianten i Nordre Follo kommune. Vedtak fra regjeringen kan komme allerede i kveld, skriver Rakkestad kommune på sin facebookside.

De opplyser videre at Rakkestad kommune vil informere om hvilke konsekvenser regjeringens tiltak vil få for innbyggerne når det er klart. De understreker videre at alle må fortsette med de nødvendige smitteverntiltakene fremover.

Les også: Rakkestad kommune vurderer å stramme inn etter utbrudd av mutert koronavirus

Indre Østfold kommune opplyste på sine hjemmesider at kommunen skal samles til nytt møte i kriseledelsen lørdag formiddag og informere om nye retningslinjer i løpet av morgendagen. De skriver videre at de gjør umiddelbare tiltak for testing av ansatte som bor i Nordre Follo, jobber i helsesektoren i Indre Østfold kommune og som skal på jobb i helgen.

Fredag ble frykten en realitet, da det ble konstatert smitteutbrudd med den mer smittsomme varianten i kommunen Nordre Follo. Fredag ettermiddag satt samtlige kommuner i hovedstadsregionen i krisemøte hvor nye tiltak ble diskutert. Der ble det bestemt at det er regjeringen som skal innføre de nye tiltakene.

- Folk i kommunene rundt Nordre Follo må være forberedt på noen dager med vesentlig mindre kontakt med andre og redusert reising over kommunegrensene, sier assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad til Dagbladet.

Regjeringens nye tiltak vil bli lagt fram fredag kveld.