Med 41 spreke pensjonister i buss fra TK bussreiser, og med Tom Kogstad som sjåfør startet turen klokken 08:00 fra Rakkestad. Først stopp var Munch museet med utstillingen` Edvard Munch uendelig `som er i museets fjerde etasje. Uendelig er et veldig dekkende ord når man skal beskrive Edvard Munchs kunst. Her er temaet fortellinger om angst, død, kjærlighet og ensomhet. Rett og slett livet, og det å være menneske.

Frognerseteren restaurant

Nå skal det også sies at Munchmuseet er et spektakulært byggverk, for flere av oss var det første gang vi var på besøk. Mange tok heisen til toppen i 13. etasje for å beskue den fantastiske utsikten over Oslo og Bjørvika.

Etter Munch gikk turen til Frognerseteren restaurant hvor vi først fikk en interessant orientering om Frognerseterens historie. Da Thomas Heftye kjøpte landområdet rundt Frognerseteren i 1865 var det en seter som lå under Frogner gård. I 1889 kjøpte Oslo kommune stedet og satte straks i gang å bygge det som i dag er deler av Frognerseteren.

- Jæ ærber og ærber

Etter et deilig karbonadesmørbrød og stedets berømmelige eplekake var ikke veien lang til Roseslottet og Sand brødrenes tankevekkende utstilling. Roseslottet er en fantastisk kunstpark av malerier og instillasjoner som viser okkupasjonstiden og jødeforfølgelsen i Norge. Vi hadde god tid til å bese oss, det er en utstilling som gjør inntrykk og berører. Man må berømme brødrene Sand for ideen og arbeidet med dette gigantprosjektet. Vi overhørte en kommentar fra Vebjørn Sand hvor han på Østfold dialekt uttalte «jæ ærber og ærber», det betviles ikke.

Siste post på programmet den fine sommerdagen var middag på Ekebergrestauranten. Også her ble vi ønsket velkommen til bords med en liten orientering om restauranten og stedet. Maten smakte godt i nydelige omgivelser med panoramautsikt over Oslo.

Så gikk ferden hjem til Rakkestad. Vi skylder å berømme vår sjåfør Tom for trygg og sikker transport. Turen opp til Ekeberg med en stor buss over trikkeskinner og gjennom krappe svinger er ingen spøk, men vi var i trygge hender.