Forfatterkveld med Isakstuen

BESØKER RAKKESTAD: Forfatter Monica Isakstuen kommer til Rakkestad Bibliotek torsdag kveld.

BESØKER RAKKESTAD: Forfatter Monica Isakstuen kommer til Rakkestad Bibliotek torsdag kveld. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Tidligere i høst var hun på Skavlan for å snakke om tematikken i sin prisbelønte roman «Vær snill med dyrene». Torsdag innbyr hun til samtale på Rakkestad Bibliotek.

DEL

Torsdag kveld kommer nemlig den Fredrikstad-baserte forfatteren Monica Isakstuen til Rakkestad Bibliotek.

– Vi gleder oss veldig. Hun er en morsom og fengende dame, som nok vil falle i smak hos rakstingene, og kanskje spesielt hos kvinnene da hun skriver fra en kvinnes perspektiv, sier biblioteksjef Ruth Østby.

Skapt furore

Torsdagens forfatterkveld arrangeres gjennom Østfold Kulturutvikling, som har formidlet kontakten med forfatteren. Isakstuen er best kjent for sin tredje roman «Vær snill med dyrene», som vant Brageprisen i 2016.

Romanen handler om skilsmisse og delt omsorg for barna- Tiden forlag beskriver den som en «rå, opprivende og akutt roman om å befinne seg i ruinene av et ekteskap sammen med den man bryr seg aller mest – annenhver uke».

Boken følger Karen, hennes datter, en skilsmisse og livet med barnefordelingen som følger i kjølvannet. For det er her, i tiden etter oppløsningen, Isakstuen finner drivkraften til sin bok. «Hvordan skrur man av og hvordan skrur man på», spør Karen seg i møte med den nye hverdagen, der hun bare halve tiden får være mor til sin datter, noe som hittil har vært hele hennes identitet.

Boken har skapt furore langt utover landets grenser og ble i mai i år solgt til Tyskland.

Aktivitet på biblioteket

Rakkestad Bibliotek etterstreber å tilby innbyggerne et par forfatterkvelder i løpet av året, og Østby håper at mange tar turen denne torsdagen.

– Isakstuen er på en turne rundt om på ulike bibliotek for tiden, og det var veldig hyggelig at hun også stikker innom oss. Selve arrangementet finner sted i bibliotekets lokaler, sier hun. Også i dag er det ekstra aktivitet på det lokale biblioteket da det arrangeres bokkafé.

Artikkeltags