Gå til sidens hovedinnhold

Mindre papir – mer lokalavis

Rakkestad Avis satser digitalt:

Artikkelen er over 3 år gammel

Verden forandrer seg, vi forandrer oss og vanene med oss. Gårsdagens konsepter er ikke like bærekraftige som de var. Den erkjennelsen har vi i Rakkestad Avis tatt innover oss. Vi ønsker at Rakkestad skal ha en egen, selvstendig lokalavis i framtiden, og at vi kan drive lokaljournalistikk i 100 år til – minst. Derfor gjør vi nå en tydelig forandring på avisen og måten å jobbe på.

Vi satser enda mer digitalt. Det innebærer en styrking av våre redaksjonelle ressurser og mer journalistikk til deg.

For deg som abonnent vil det bety et synlig og tydelig bedre digitalt tilbud enn det du betaler for i dag. Det betyr at du skal få Rakkestad Avis sju dager i uka på www.r-a.no og du skal få den digitale avisen RA3 tre dager i uka. Det betyr også at vi flytter artiklene på papir fra avis tre dager i uka til en fyldig avis en dag i uka. Det skjer fra og med onsdag 14. februar.

Merk: Den nye avisdagen vil bli torsdag.

Når vi sier at vi flytter artiklene på papir til en dag i uka, betyr det at de som kun leser papiravis ikke kommer til å gå glipp av noe. Alle artikler blir samlet i en avis i stedet for å bli fordelt på tre aviser. Det blir en fyldig og fin avis der vi har samlet alt av nyheter, artikler og reportasjer, i tillegg til personalia, leserbrev, kryssord og tv-program for hele uka. RA3 gir vi ut tre dager i uka på de gamle avisdagene mandag, onsdag og fredag.

En komplettabonnent får fire utgivelser – en papiravis og RA3 tre dager i uka – i tillegg til nettavisen sju dager i uka.

Slik blir vår nye digitale tredagersavis 

Dette innebærer en kraftig satsing for oss, og et tydelig signal om at vi satser på journalistikk – og tråkker foten i bunn på den digitale gasspedalen.

RA3 kan du allerede klikke deg inn på førstkommende fredag. Da kommer den første utgaven. Vi har gitt ut digitale tema-aviser med blant annet næringsliv og folk i Rakkestad. Disse har blitt godt mottatt, og det er dette formatet vi skal gi ut RA3 på. Formatet er tilrettelagt slik at det er spesielt leservennlig på mobil og nettbrett. RA3 blir en digital utgave med nyheter og reportasjer.

- Det handler om å beholde lokalavisen vår 

For deg som leser er fordelene med den digitale lesetilgangen (aID) åpenbare: Du finner lokalavisen på mobilen eller nettbrettet ditt uansett hvor du måtte være. Artiklene blir lagt ut fortløpende. Det er på skjermen du får nyhetene først, i tillegg til at formatet gir oss muligheter som papir ikke har: Her kan vi for eksempel legge ut bildeserier og videoer, eller vi kan varsle om hendelser når det skjer. Resultatet blir en oppdatert nettavis der leserne får nyheter, omtaler og reportasjer i fullt monn.

Rakkestad Avis er ikke den første avisen som gjør disse endringene, og vi kommer ikke til å bli den siste. Alle ledere av norske papiraviser sitter i dag og vurderer å foreta slike grep. Mediebransjen har vært – og er – gjennom tøffe tider med nedbemanning og kutt i kostnader. Årsaken er at annonseinntektene, som tidligere var en bærebjelke for avisenes økonomi, er sterkt fallende i markedet. Derfor har Amedia vært tydelig på at vi skal leve av journalistikken i framtiden. Det siste året har vi sett en markant økning i antall digitale abonnenter av Rakkestad Avis, samtidig som flere kutter ut papiravisen. Når vi så ser at leserne beveger seg mot det digitale, kan vi følge etter og med det kutte store kostnader til trykk og distribusjon.

Resultatet er at vi sikrer de redaksjonelle ressursene slik at lokalavisen fortsatt består i Rakkestad.

Her kan du opprette din egen aID-bruker

Framtiden er digital. Det er det som vil være bærekraftig. Amedias 66 avistitler opplever alle som én digital abonnementsvekst. Rakkestad Avis har opparbeidet seg en god digital posisjon. Vi vet også at merkevaren vår i Rakkestad er sterk.

Vi håper du fremdeles vil følge oss. Lenge. Både på nett og papir. Og ikke minst prøve RA3 fra begynnelsen. Dette blir bra!

Kommentarer til denne saken