Gå til sidens hovedinnhold

- Det handler om å beholde lokalavisen vår

Artikkelen er over 3 år gammel

Ordfører Ellen Solbrække har stor forståelse for Rakkestad Avis sin digitale satsing. Hun er ikke alene.

Leder av Rakkestad Næringsråd, Anja Guerrera tror leserne får et bedre produkt med bedre journalistikk med en digital avis tre dager i uka i tillegg til en fyldig papiravis en dag i uka, mens Carsten Lier, raksting og nyansatt næringslivsleder i Eidsberg er også svært positiv til nysatsingen.

Positiv ordfører

Det er de første reaksjonene etter at styret til Rakkestad Avis besluttet mandag å satse digitalt og flytte alt papirstoff fra tre til en utgave i uka. Styret består av mediehusleder Petter Saugstad og økonomisjef i mediehuset, Solfrid Bjerkeskaug.

– Jeg har stor forståelse for at digitaliseringen er mediebransjens framtid. sier ordfører Ellen Solbrække. Hun ser at de aller fleste nå er vant til å bruke nettbrett og telefoner og leser nyheter på nett.

– Dette handler om å beholde lokalavisen vår, påpeker Solbrække.

Mindre papir – mer lokalavis 

Samtidig synes hun det er positivt at Rakkestad Avis fortsatt skal komme på papir en gang i uka, ikke minst er det gunstig for den eldre garde.

– Et bedre produkt

Også Guerrera mener endringen blir positiv for Rakkestad Avis og lokalavisens lesere.

– Det er uunngåelig at vi kommer dit hen at også vår lokalavis blir digital. Som tidligere redaktør i magasinbransjen vet jeg hvor kostbart det er å trykke og distribuere, og det er vel ingen nyhet at annonsekronene til papir sitter langt inne hos annonsørene om dagen, det vil neppe snu, sier Guerrera.

Slik blir vår nye digitale tredagersavis 

– Jeg tror vi får et bedre produkt med bedre journalistikk med en digital avis tre dager i uka, og så skal jeg kose meg med den fyldige papirutgave en gang i uka, som kun har lest den digitale utgaven lenge allerede.

Artikkelen fortsetter under bildet:

 

– Fordelen er at jeg har den tilgjengelig akkurat når jeg vil, jeg liker også å få med meg de sakene som er digitale før de går i trykken og jeg tror det siste jeg gjør hver søndag kveld er å sjekke mandagens avis, utdyper Guerrera og avslutter:

– Jeg er glad for at avisen har tatt avgjørelsen, den måtte komme før eller siden.

Her kan du opprette din aID-bruker

Carsten Lier mener at lokalavisen foretar gode tiltak når Rakkestad Avis fra 14. februar flytter alt papirstoffet til torsdag og for øvrig satser digitalt:

– Det er bra at RA er framtidsrettet. Dette er et riktig grep som vil bidra til at Rakkestad fortsatt vil ha en lokalavis i framtiden, sier Lier.

 

Kommentarer til denne saken