RA-abonnenter får tilgang til innhold i alle Amedias aviser

Korona-pandemien fører til at Rakkestad Avis sin eier tar et ekstra samfunnsansvar.

DEL

Fra og med i dag mandag 23. mars og ut april så får alle RAs abonnenter muligheten til å lese alt innhold fra Amedias 75 lokalaviser og 10 rene nettsteder over hele Norge.

Mange av dere har slektninger og venner som bor andre steder i Norge. Det er en betydelig sannsynlighet for at Amedia har en avis i eller i nærheten av kommunen din slektning bor i.

Årsaken til at Amedia gjør dette, er det massive informasjonsbehovet som en følge av koronaviruset, forteller konserndirektør Anders Opdahl i Amedia.

– Det ene er hva som skjer lokalt der man bor. Men faktum er at begrepet «lokal» i dagens situasjon får en litt annen betydning. Norge knyttes tettere sammen i en slik krisesituasjon, og nyheter om viruset, og konsekvensene av dette, har en universell relevans. Det ønsker vi å komme i møte, sier han til Medier24.

Tilgangen aktiveres her: https://www.r-a.no/abo/info/plussalt

– Tilgjengeliggjøre nyheter

Abonnentene vil få informasjon om det ekstraordinære tilbudet på e-post i løpet av mandagen. Og via et budskap på forsiden av nettavisen vår.

Tilbudet heter +alt. For å få tilgang, må hver og en bruker bekrefte at de ønsker det. Så vil kontoen deres åpne opp alle Amedias aviser.

- Gratistilgangen på tvers eksisterer i første omgang ut april måned. Så vil vi gjøre en løpende vurdering ut fra hvordan situasjonen utvikler seg i samfunnet, og hvorhen vi står i kriseforløpet, sier Opdahl.

Han er tydelig på at dette er Amedias bidrag til å tilgjengeliggjøre nyheter bredt og på tvers i Norge i en helt spesiell tid.

– Og det kommer i tillegg til at våre redaktører og journalister gjør alt de kan for å balansere behovene mellom å distribuere samfunnskritisk informasjon åpen for alle, og samtidig sikre grunnlaget for fri og mangfoldig journalistikk fremover. Her synes jeg det gjøres en formidabel jobb rundt om i Norge, som jeg er svært stolt av.

Dette får du tilgang til

Lurer du på hvor i Norge Amedia har lokalaviser og nettsteder? Her er en oversikt:

Rene nettaviser:

Nettavisen (Nasjonalt nettsted)Nidaros (Trondheim)iFinnmark.noBodø byBodø nuiSandnessjøenMittJessheimMittLillestrømRana noToten i dag

Region Follo og Østfold:

Akershus Amsttidende (Drøbak og Nesodden)Enebakk AvisFredriksstad BladHalden ArbeiderbladMoss AvisNordstrands Blad (Oslo)Rakkestad AvisSarpsborg ArbeiderbladSmaalenenes Avis (Indre Østfold)Vestby AvisØstlandets Blad (Follo)Ås Avis

Region Buskerud og Vestfold:

Bygdeposten (Modum, Sigdal, Krødsherad og Øvre Eiker)Drammens TidendeEiker BladetGjengangeren (Horten)Jarlsberg Avis (Holmestrand)Laagendalsposten (Konsberg)LierpostenLokalavisen Øyene (Nøtterøy og Tjøme)Røyken og Hurum avisSande AvisSandefjords BladSvelvikpostenTønsbergs BladØstlands-Posten (Larvik)

Region Haugalandet:

Hardanger Folkeblad (Odda, Ullensvang og Eidfjord)Haugesunds AvisKvinnheringen

Region Midt-Norge:

Avisa Nordland (Bodø)Helgelendingen (Mosjøen)Rana Blad (Mo i Rana)

Region Nord:

Finnmark DagbladFinnmarkenFinnmarkspostenFremover (Narvik)LofotpostenLofot-TidendeNordlys (Tromsø)

Region Nordsjø:

Agder (Flekkefjord)Bygdebladet (Randaberg, Rennesøy og Kvitsøy)Dalane Tidende (Egersund)Gjesdalbuen (Gjesdal og Figgjo)JærbladetLyngdals AvisSandnespostenSolabladetStrandbuen (Ryfylke)

Region Romerike og Innlandet:

Arbeidets Rett (Røros)Glåmdalen (Kongsvinger)Hadeland (Gran, Jevnaker og Lunde)Indre Akershus Blad (Aurskog, Høland, Sørum, Fet og Rømskog)Oppland Arbeiderblad (Gjøvik)Ringerikes Blad (Hønefoss)Ringsaker BladRomerikes Blad (Lillestrøm)Solungavisa (Grue, Åsnes og Våler)Varingen (Nittedal og Hakadal)Østlendingen (Elverum)

Region Telemark og Agder:

Aust Agder Blad (Risør)Kragerø Blad VestmarPorsgrunns DagbladRjukan ArbeiderbladTelemarksavisaTelen (Notodden)Tvedestrandsposten

Region Vest:

Aura Avis (Sunndal og Tingvoll)Avisa Nordhordland (Lindås)BergensavisenFirdaFirdapostenSogn AvisTidens Krav (Kristiansund)

Artikkeltags