Det står om overlevelse for RIF når de entrer kunstgresset på Rakkestad stadion fredag 21. oktober. På andre banehalvdel står Borgen, som i utgangspunktet har ingenting å tape eller vinne på kampens utfall. På sidelinjen står to Borgen-brødre, begge med sentrale roller i RIF. Pål Nordahl er fersk daglig leder og lillebror Ole Jørgen Nordahl er hovedtrener for a-laget.

– Det var veldig artig at det var nettopp Borgen som var siste motstander i år. I tillegg til oss, er det mange av spillerne som har et forhold til klubben. For RIF så er denne kampen helt avgjørende. Og av alt som ikke er viktig, er det ekstremt viktig for RIF å vinne på fredag, sier Nordahl, som nå gjør sitt for å mobilisere et publikum som kan heie blåtrøyene fram.

– Det blir gratis pølser til alle som kommer, og vi skal også ha 50/50-lotteri. Der går halvparten av inntektene til klubben, den andre halvparten er premiepotten, sier Nordahl, som også håper at Borgen-folket tar turen denne dagen. Han har tro på gratis pølser som et vellykket agn.

– Jeg vet hvordan jeg skal lokke Borgen-gutta, og jeg håper det funker. Vi er i hvert fall veldig klare for å ta imot besøk. Det hadde vært supermorsomt for begge lagene å gå ut med et brak denne siste kampen for sesongen, sier han.

Plass Lag Poeng
1 Råde 61
2 Kråkerøy 54
3 Drøbak-Frogn 54
4 Sarpsborg FK 47
5 Kvik Halden 2 45
6 Østsiden 44
7 Borgen 33
8 Sparta Sarpsborg 31
9 Moss 2 29
10 Lisleby 26
11 Ås 21
12 Tistedalen 21
13 Rakkestad 20
14 Greåker 18