(Siste)

På vei til klimatoppmøtet i Katowice i Polen varsler partiets miljø- og klimapolitiske talsmann Gisle Meininger Saudland at momsfritaket helst bør fjernes snarest mulig og i alle fall etter 2021, skriver Dagbladet.

– Da kan vi endelig få til vårt valgkampløfte om å redusere bompengetakstene, sier Saudland.

Han mener momsfritaket etter hvert framstår som urimelig og dårlig begrunnet. Han viser til at antallet elbiler har økt kraftig de senere årene og at det nå er flere enn 180.000 slike biler på norske veier.

– Bare i år vil elbilene være subsidiert med hele 5,6 milliarder kroner gjennom momsfritaket. Fjerner vi dette, bør pengene øremerkes veiutbygging og andre tiltak som kommer bilistene til gode, sier Saudland.

I regjeringsplattformen fra Jeløya står det at elbilfordelene skal videreføres ut stortingsperioden – men når Høyre, Frp og Venstre på nyåret skal forhandle med KrF om en ny plattform, kan det bli endringer.

Unge Venstre-leder Sondre Hansmark har ingenting til overs for kravet fra Fremskrittspartiet.

– Helt idiotisk. Vi står midt oppe i en elbilrevolusjon. I september var halvparten av nybilsalget elbiler. Dette kommer ikke av seg selv. Elbilfordelene må bevares, og det må bli dyrere å kjøre, sier han. (ANB-NTB)