(Sarpsborg Arbeiderblad)

Politiet har pågrepet en 31 år gammel mann som er siktet for drapet på Marianne Haugen og to tilfeller av drapsforsøk.

– Vedkommende ble varetektsfengslet 16. juli 2020 i fire uker. Politiet har foreløpig foretatt et avhør av mannen, og han knytter seg til hendelsene. Mannen får nødvendig oppfølging av helsepersonell, og politiet vil begjære en rettspsykiatrisk undersøkelse av ham, melder politiet i en pressemelding.

Marianne Haugen ble knivstukket på parkeringsplassen ved Sarpsborg bussterminal og døde av skadene.

Kort tid senere ble ytterligere to kvinner knivstukket i Sarpsborg, hvor en av disse ble påført alvorlige skader.

Politiet jobber videre for å kartlegge hendelsesforløpet og i den forbindelse ønsker de kontakt med potensielle vitner.

– Videre er det foretatt en rekke tekniske og taktiske etterforskningskritt – herunder flere vitneavhør. Av hensyn til den pågående etterforskningen kan politiet på nåværende tidspunkt ikke offentliggjøre flere opplysninger om hva disse skrittene har gitt av opplysninger, men dette vil bli revurdert i en senere fase av etterforskningen, opplyser politiet i pressemeldingen og kommer med en konkret oppfordring.

– Politiet har imidlertid behov for publikums hjelp til å komme i kontakt med to personer som skal ha vært i umiddelbar nærhet av stedet der Marianne haugen ble drept, og som muligens kan ha observert selve angrepet. Politiet ber om at disse personene melder seg på Sarpsborg politistasjon, mellom kl 08.00 og 15.30 på hverdager.