Politiet advarer - Dette må du gjøre hvis ukjente folk vil inn i huset ditt

Lensmann og leder i nærpolitiet i Sarpsborg/Rakkestad Kjetil Lunde

Lensmann og leder i nærpolitiet i Sarpsborg/Rakkestad Kjetil Lunde Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Når folk vil inn i huset ditt for å utføre arbeid eller gjøre service, uten at du har bestilt noe, bør du være oppmerksom.

DEL

En eldre person i Rakkestad skal nylig ha fått en merkelig henvendelse over telefon der vedkommende ønsket å komme på besøk for å gjøre service på rakstingens støvsuger.

Det fikk lensmann og leder i nærpolitiet i Sarpsborg/Rakkestad Kjetil Lunde til å reagere.

– Dette er ikke en indikasjon på at noe har skjedd eller at det er en ny «bølge» av svindel eller tyveriforsøk på gang. Men det er en anledning til å påpeke nok en gang at folk må være forsiktige når de får slike henvendelser. Dette er et typisk eksempel på lureri, og det er alltid aktuelt, sier Lunde som videre ber folk om å være veldig skeptiske.

– Måten du kan reserve deg imot folk som vil inn i huset ditt på er å være skeptisk. Vær nøye på å sjekke ID-kort og at vedkommende har dokumenter på eventuelt arbeid som skal utføres. Det kan også være lurt å ringe arbeidsgiveren/firma til vedkommende hvis man er usikker, sier Lunde.

– Hvordan oppfører slike kriminelle seg?

– De er verdens hyggeligste. Det er hvertfall slik de framstår og vil få deg til å tro. De utgir seg for å være en annen enn den de egentlig er. De vil reparere noe hos deg, hjelpe, men så har de helt andre hensikter, opplyser Lunde.

Ofte rammes denne type svindel og tyverier eldre personer.

– De spiller på samvittigheten din med et ærlig budskap, og da utfordres folk på det. Så er du usikker – vær skeptisk og ta kontakt med politiet slik denne rakstingen gjorde, oppfordrer Kjetil Lunde.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken