Snart klart for siste hittegodsauksjon: – Alt skal bort

Denne Hilti skrumaskinene er verd i overkant av 2500 kroner ny. Torsdag 5. kan du kjøpe den av Kay Lund-Pettersen.

Denne Hilti skrumaskinene er verd i overkant av 2500 kroner ny. Torsdag 5. kan du kjøpe den av Kay Lund-Pettersen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Torsdag 5. april går Marker lensmannskontor og Rakkestad lensmannskontor sammen om en siste hittegodsauksjon før begge lensmannskontorene legges ned.

DEL

Direktesending 5. april – Skulle ønske at pengene gikk til en stor avskjedsfest for oss her på lensmannskontoret, fleiper Kay Lund-Pettersen i Marker lensmannskontor til.

Så legger han alvorlig til at pengene går direkte til neste åres statsbudsjett.

Mye verktøy og sykler

Mesteparten av hittegodset kom i en varebil fylt til randen av tyvgods på vei ut av landet en natt i november 2016. Mye av det som var stjålet fant tilbake til sine rettmessige eiere, med det er fortsatt en del kvalitetsverktøy igjen.

En fordel et lokalt lensmannskontor

Lund-Pettersen viser frem syklene som står i garasjen. Noen av dem har vært på vei ut av landet med nye eiere som ikke har betalt for dem, mens andre sykler er funnet i grøfter.

– Om noen gjenkjenner sykkelen sin, er det da mulig å få dem igjen nå?

– Det er jo en av fordelene med å ha et lokalt lensmannskontor. Vi vet hvem som er hvem. Om noen sier at noe har tilhørt dem så vet vi vanligvis om de snakker sant eller ikke, konkluderer Lund-Pettersen.

Over hundre ting skal aksjoneres bort

Sist Ørje hadde hittegodsauksjon var i 2012. Rakkestad hadde en auksjon i 2014. Siden det har over hundre ting samlet seg opp på de to lensmannskontorene. Alt sammen blir solgt til høystbydende i bakgården til Ørje lensmannskontor 5. april. Om du ikke har sjanse til å være til stede så kan du se det hele på direktevideo på Smaalenenes Avis.  

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken