Alt har sin tid, våren er plantetid

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Degernes Bygdekvinnelag arrangerer planteauksjon i Bøndernes Hus tirsdag 15. mai til inntekt for bygdekvinnelaget. 

DEL

I disse maidager er det mange som merker at det begynner å krible i de grønne fingrene.

Etter en lang vinter setter vi pris på hver grønn spire, hvor enkel den enn er. Alt er friskt, nytt og fylt av håp. En hage kan ha flere muligheter, enten pryd, nytte eller begge deler.

En velstelt gressplen er en fin kontrast til blomster, busker og trær og gir mulighet for ballspill og lek, men den krever ukentlig stell. Har dere overveid å avsette en del av plenen til blomstereng?
Det er blomstereng som er den siste hagetrenden. Blomstereng er lettstelt. Den skal verken sprøytes eller gjødsles, og slås bare etterat blomstene har frødd seg en gang i slutten av juli. Flere og flere hageeiere har fått øynene opp for blomsterenger som en måte å bevare det norske naturmangfoldet på. Samtidig gjør vi en innsats for å redde de pollinerende insektene som er i sterk tilbakegang. Blomsterenger med blåklokker, kløver og prestekrager er levende natur- og kulturskatter som vi bør ta vare på. De gir mat og husrom for et mangfoldig insektliv.

Maria Louise Kingsrød gjorde det sterkt i Frankrike 

Våren lot vente på seg i år, men omsider har vi greid å dele noen stauder til planteauksjonen. Blomster vi husker fra bestemors hage vil vi gjerne ha i vår hage.

Og enkelte vekster er liksom noe vi må ha for å sette god smak på mat. Det ville være stusselig uten allium schoenoprasum og levisticum officinale i hagen, syns vi da.

Det er moro å se det vokser og gror i vinduskarmen også. Stueplanter øker trivselen i rommet og myker opp atmosfæren.
Stiklinger og avleggere av blant annet streptocarpus, pelargonium, sansevieria trifasciata og crassula argentea er i vekst nå.

Vi vet ikke helt hvilke planter medlemmene kommer med i år, så det blir spennende å se både for oss og dere.

Ta med ei venninne eller to og gjør et plantekupp på Degernes Bygdekvinnelags planteauksjon i Bøndernes Hus tirsdag 15. mai. Husk kontanter
Etter lystige budrunder blir det servering av kaffe og kaker.

Alle er hjertelig velkommen!

Styret

Artikkeltags