Person utgir seg for å representere kommunen i falsk innsamlingsaksjon i Sarpsborg

Artikkelen er over 1 år gammel

– Ikke del ut kontoopplysninger til noen som kommer på døren din, er oppfordringen fra Sarpsborg kommune og politiet. De ettersøkte personene er ennå ikke tatt.

DEL

[Sarpsborg Arbeiderblad] Sarpsborg kommune og politiet i Sarpsborg har fått meldinger om at det finnes personer som går rundt og utgir seg for å drive innsamlingsaksjon på vegne av kommunen. Det stemmer ikke, opplyser kommunen på sine nettsider.

Henvendelsene til politiet og kommunen kommer blant annet fra Stasjonsbyen-området i Skjeberg, hvor en kvinne skal ha oppsøkt husstander og presenter seg som representant for kommunen.

Hun skal ha forklart at hun samlet inn penger for vanskeligstilt ungdom. Vedkommende hadde ikke med seg innsamlingsbøsse, men ønsket kontoopplysninger fra de hun besøkte.

– Vi håper at innbyggerne skjønner at dette ikke er reelt, og at de derfor avviser personen(e) som kommer. Ikke del ut kontoopplysningene dine til noen som kommer på døren, sier Pål Brandstorp i Sarpsborgpolitiet til kommunens nettsider.

Politiet ser alvorlig på saken og ønsker tips, dersom noen har gjort observasjoner av falske personer som utgir seg for å representere Sarpsborg kommune.

– Kontakt gjerne politiet på 02800 og meld fra om besøk fra falske innsamlingsaksjoner, anmoder kommunen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken