(Fredriksstad Blad) Det er ikke ofte det selges eneboliger så nærme sjøen i Hankøsundet, men i Vikaneveien ligger en 150 år gammel sveitservilla ute til salgs nå.

– Dette er en sjelden anledning. Det er fantastisk beliggenhet og et spesielt godt ivaretatt av eier, sier eiendomsmegler i Eie, Line Pettersen.

Boligen er på 200 kvadratmeter, og man får også med et anneks på 52 kvadratmeter, vinrom i kjelleren og en offentlig strand og Fredrikstad seilforening som nærmeste nabo.

Renovert tilbake til opprinnelig stil

Det er Else Treimo som selger eiendommen. Hun har eid boligen siden 1997, og har brukt mye tid på å renovere boligen, som ble oppført i 1870, tilbake til sveitserstilen den en gang ble bygget i.

– Vi har forsøkt så godt som mulig å gjøre listverk og utskjæringer slik det var. Det var en omfattende jobb som gikk over mange år, sier Treimo.

Var barnevakt for kongen og søstrene

Treimo sier det er trist å selge, men at det er på tide å finne seg noe annet. For det er et hus utenom det vanlige. Eieren forteller at eiendommen var den første telegrafstasjonen i Onsøy, og tidligere tilhørte familien Andersen, hvor mannen i huset drev Slippen.

– Han hadde opptil 40 mann i arbeid, og Kong Haralds første båt ble bygget på Slippen. Kona til Andersen var barnepike for Harald og søstrene hans Ragnhild og Astrid, så de har løpt rundt på eiendommen i oppveksten, sier Treimo.

Boplikt

Prisantydningen er på 14,5 millioner kroner, og megler påpeker at det er boplikt i huset. Eiendommen ble lagt ut til salgs fredag, og nå som man må registrere seg for å være med på visning har megleren god oversikt over antallet interessenter.

– Det er allerede et par som har meldt seg på, sier Pettersen.