Sammen med Amedia og Sparebankstiftelsen DNB deler Rakkestad Avis ut 80.000 kroner til foreninger og organisasjoner i vårt område.

- Vi ønsker å gi et bidrag til de som jobber for å skape gode lokalsamfunn. Det er en viktig oppgave for lokalavisen som en kulturinstitusjon å bidra med penger til å aktiviteter og tiltak for barn og unge, sier ansvarlig redaktør, Elin Marie Rud i Rakkestad Avis. I fjor mottok DNT Indre Østfold, Røde Kors Rakkestad, Rakkestad speidergruppe og Degernes skytterlag penger til ulike tiltak og effekter. DNT Indre Østfold fikk penger til kanoer som skulle brukes ved Frøne, Røde Kors Rakkestad til innkjøp av spill og annet utstyr, Rakkestad speidergruppe til bålhus og bålplass, Rakksetadhallene til treningsutstyr og Degernes skytterlag til blant annet skytterjakker.

- Nå ble jeg utrolig glad. Dette var en fantastisk nyhet å få, sa styreleder Per Vidar Pedersen fornøyd da fjorårets tildeling var et faktum.

Positiv kraft

Nå er det nye muligheter for lokale lag og foreninger til å søke Rakkestad Avis om midler.

Pengedryss: Disse har fått støtte fra Rakkestad Avis

– Å få være med på å speile og utvikle lokal kultur og identitet er en viktig rolle for oss som lokalavis. Vi vil være en viktig og positiv kraft i utviklingen av det som skjer i vårt område, sier Rud. Rakkestad Avis ønsker seg mange søknader. Et godt tips er å lese kriteriene for utdeling nøye før søknaden sendes.

Pengestøtten fra Rakkestad Avis inngår i en ordning som omfatter lokalaviser over hele landet som er eid av Amedia. Til sammen skal det deles ut 25 millioner kroner i støtte til åpne aktivitets- og fritidstilbud og annen ideell virksomhet i regi av lokale lag og foreninger i de kommunene som avisene dekker.

Søknadsportal

Utdelingen skjer i samarbeid med Sparebankstiftelsen DNB. Utlysningen av 25 millioner kroner i støtte skjer i tråd med formålet til Amediastiftelsen: «Eie norske aviser og tilknyttet virksomhet. Virksomhet som eies skal drives på forretningsmessig grunnlag. Stiftelsen kan bruke av sitt overskudd til å gi bidrag til allmennyttige formål.»

Søknadsfristen er 1. mars. Deretter skal en lokal tildelingskomite bestemme hvilke tiltak som skal tildeles midler. Offentliggjøring av hvem som får midler skjer 15. mai.

Søknader kan bare leveres gjennom denne søknadsportalen: amedia.no/soknad