Øst politidistrikt legger ut 39.000 nye passtimer fram mot sommeren

PASS: Fra førsten av mai utvider Øst politidistrikt antall langdager fra en langdag ved Grålum til fire langdager.

PASS: Fra førsten av mai utvider Øst politidistrikt antall langdager fra en langdag ved Grålum til fire langdager. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Nå åpner Øst politidistrikt opp for timebestilling 150 dager fram i tid i tillegg til at det hentes inn ekstra ressurser for å fjerne passkøene i politidistriktet.

DEL

(Sarpsborg Arbeiderblad) Totalt legges det ut 39.000 nye passtimer fram mot sommeren, opplyser Øst politidistrikt i en pressemelding fredag formiddag.

De tre politidistriktene på Østlandet har i lengre tid slitt med å møte etterspørselen etter pass. Og politiet har nærmest fått så hatten passer av landets befolkning, for å ikke klare å oppdrive ledige timer for pass og for lange ventetider. Nå lover Øst politidistrikt å endre på dette.

Øst politidistrikt har i lang tid hatt nye ansatte på opplæring og flere ansatte er underveis.

Utvider langdager

– Vi holder lenger åpent på ettermiddag, kveldstid og lørdager i Lillestrøm fra 18. mars og framover. Fra førsten av mai utvider vi antall langdager fra en langdag ved Grålum i Sarpsborg til fire langdager og fra en langdag til to langdager ved Ski, opplyser leder ved Forvaltningsseksjonen, Heidi Vinsrud.

Ved alle tre stedene legges det i tillegg ut ekstra bookingtimer de fleste lørdagene i mars og april.

– Ved å gjøre disse grepene nå før påske vil Øst politidistrikt ha tilstrekkelig kapasitet til å håndtere passbehovet fram mot sommeren i vårt politidistrikt, sier Vinsrud.

LEDER: Leder av forvaltningsavdelingen. Heidi Vinsrud

LEDER: Leder av forvaltningsavdelingen. Heidi Vinsrud Foto:

Ikke tilstrekkelig

Det har allerede blitt iverksatt timebestilling 90 dager i forkant i de tre distriktene hvor ventetidene er lange. Det har vist seg å ikke være tilstrekkelig.

– Derfor har Øst politidistrikt åpnet for timebestilling 150 dager fram i tid. Innen 14 dager vil alle timene legges ut. Det tar kun inntil 10 dager før nytt pass er klart og derfor oppfordrer nå politiet til at de som ikke trenger pass til påske, avventer med å booke time. Tilsvarende oppfordres de som ikke trenger nytt pass før sommerferien, til å vente til august, sier Heidi Vinsrud.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken