Fra skjærtorsdag til lørdag 1. påskedag kan du komme og spille paintball på Fagerås Feriekoloni i Rakkestad. 

- Vi har forsåvidt gjort dette i flere år. Det nye i år er at det er gratis, sier Odd Arne Ruud. Han påpeker at det ikke er alle som reiser bort på påskeferie, og inviterer skoleungdom til Fagerås i Ertevannveien ved Ytterskogen. 

- Men hvorfor gjør du det gratis?

- Neeei. Det er jo todelt. Det ene er at jeg har et restparti med baller. Det er fullt brukbart, men fra i fjor, og sånt er det jo holdbarhetsdato på. Og så håper vi at aktiviteten skaper ringvirkninger, at vi får enda flere mennesker til anlegget vårt, forklarer Ruud og legger til at han synes det er hyggelig å bidra med noe til lokalsamfunnet. Hver og en får 100 baller hver seg å spille med. Deltakerne får også pølser som de kan grille på bål.

- Pølsene er ferske, sier Ruud med glimt i øyet, og legger til at de har store bålplasser, grillpølser og utedo.

- Det høres ut som skikkelig påskestemning, spør du meg.

- He-he! Ja, den sosiale biten rundt det pølsebålet er for mange like viktig som å fly rundt å spille paintball, sier han og understreker hvor viktig det er med utendørsaktiviteter. Han mener at det er for mange ungdom som tilbringer for mye tid på rommet foran en dataskjerm, og ser forandringen når de besøkende sitter rundt et knitrende bål mens de balanserer ei pølse på et grillspyd over flammene.

- Vi ser virkelig at folk blomstrer opp rundt det pølsebålet, understreker han.

Artikkelen fortsetter under bildet:

Nedre aldersgrense er de som har fylt elller fyller 12 år i år. Oppover er det ingen aldersgrense...

- Det er fint å få med noen voksne. Det er en fin aktivitet for voksne og barn sammen, påpeker Ruud.

Selv om det er drop in, ser han gjerne at folk melder sin ankomst via Facebook-siden. Ruud har satt et tak på 100 personer, og lover i samme åndedrag at det skal være pølser nok til alle.