(Fredriksstad Blad)

[Moss Avis] Tidlig fredag morgen melder politiet at det er full fyr i boliger på Fjellom i Moss. Det er Fjellom Bo- og Omsorgsboliger som brenner, opplyser Øst politidistrikt.

– Det er en leilighet i en rekke med flere leiligheter som brenner. Fortsatt ikke kontroll på brannen, og det er fare for spredning, skriver politiet.

Spredte seg

Innsatsleder Aina Eker kan fortelle at det har startet å brenne i en leilighet, og at det har spredt seg til annen leilighet.

– Alle beboerne ble evakuert. En ble sendt til Kalnes for sjekk av røykskader, sier hun til Moss Avis på stedet.

Rundt klokken 08.00 kan hun fortelle at brannvesenet har kontroll på brannen.

– Vi var svært redde for spredning, med tanke på at dette er en institusjon med mange leiligheter og det startet tidlig på morgenen da beboerne lå og sov, sier Eker.

Varslet fra jobb

Det var en person som var på jobb som varslet om brannen

– Mest sannsynlig har det begynt å brenne i en leilighet i andre etasje. Så har det spredd seg ned til en leilighet like under. De to leilighetene er totalskadd. Brannvesenet sjekker nå skadene på resten av bygget, kan hun fortelle.

Må skaffe plasser

– Hva skjer nå med beboerne?

– Foreløpig plasserer vi de i en bygning her som ikke er skadet. Der kan de få litt frokost og lit varme i kroppen. Så må kommunen og institusjonen finne plasser til de som ikke kan bo her lenger, sier innsatslederen

.