(Fredriksstad Blad)

Politiloggen viser at det har vært en langt mer hektisk natt til fredag enn det var foregående natt. I alle Østfold-byene har politiet hatt sitt å slite med, og aller mest var det i Fredrikstad.

Klokken 03.16 ble en mann i 40-årene pågrepet og arrestert etter å ha skallet til en politimann i ansiktet. Politimannen fikk et kutt og en hoven leppe, men valgte å fortsette i tjeneste. For voldsmannen endte det med en natt i arresten. Han vil avhøres utover formiddagen søndag, opplyser operasjonsleder Jon Erik Nygård i Østfold-politiet.

En beruset kvinne ble også innbrakt i forbindelse med voldsepisoden mot politiet. Kvinnen anmeldes for å ha forulempet og hindret politiet i å utføre jobben sin.

Operasjonsleder Nygård sier at politiet ser alvorlig på voldsepisoden.

– Vold mot tjenestemenn som utfører jobben sin ser vi alltid alvorlig på. Heldigvis gikk det bra med vår mann, selv om han trolig har litt vondt i hodet i dag. Det samme gjelder muligens for mannen som utførte voldshandlingen, sier Nygård.

Les også hva som skjedde på byen natt til lørdag her!

Bortvisninger og slagsmål

Men oppdragene for politiets del begynte mange timer tidligere. Allerede klokken 23.20 ble en beruset mann innbrakt fra utested i Fredrikstad grunnet dårlig oppførsel inne på serveringssted. Mannen blir anmeldt for forholdt.

Klokken 01.00 ble en bilfører stanset på riksvei 111 ved Årum. Mannen anmeldes for å kjøre uten gyldig førerkort.

Klokken 00.47 måtte politiet i Halden i aksjon. Fire ubudne gjester måtte bortvises fra en fest utenfor Halden sentrum.

Klokken 01.26 måtte politiet i Fredrikstad i aksjon igjen. En beruset mann ble bortvist fra sentrum på grunn av dårlig oppførsel.

Bare 25 minutter senere. Klokken 01.50 fikk politiet i Fredrikstad melding om et slagsmål på et utested i sentrum. Politiet rykket ut og pågrep to personer for å ha deltatt i slagsmålet. Begge blir anmeldt.

Nesten samtidig, i Moss, ble to personer innbrakt fra et utested i sentrum. Begge var overstadig beruset og oppførte seg dårlig.

Målt til 120 på Vardeveien

Like etter klokken to var det politiet i Sarpsborg som måtte i aksjon. En 16 år gammel mopedfører ble anmeldt for promillekjøring etter å ha blitt målt til 0,8 i promille. Like etter måtte patruljen i Sarpsborg sende hjem en kranglete mann fra sentrum av Sarpsborg.

Klokken 02.06 ble en person i Halden anmeldt for å bære kniv like utenfor sentrum.

Klokken 0223 kom det nok en melding i Fredrikstad. En beruset og kranglete gjest måtte bortvises fra et utested i sentrum.

Like før klokken 03.00 ble en råkjører tatt på Vardeveien i Borge. UP målte farten til 120 kilometer i timen i 80-sonen. Bilføreren blir anmeldt og vedkommende ble fratatt førerkortet på stedet.

Til tross for en lang liste med oppdrag, mener operasjonsleder Jon Erik Nygård at det var en relativt normal kveld og natt på byen i Østfold.

– Det har vært noen voldsepisoder, noe som er alvorlig nok, men ellers har det vært relativt normalt til lørdag å være. Det er mange folk på byen rundt omkring, og da blir det naturligvis noen episoder her og der, sier han.