I kveld blir det snø - advarer mot vanskelige kjøreforhold

SNØ IGJEN: Tirsdag kveld blir det trolig snøvær i Østfold. Men mot natten går det over til regn igjen.

SNØ IGJEN: Tirsdag kveld blir det trolig snøvær i Østfold. Men mot natten går det over til regn igjen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Etter en fantastisk påskehelg værmessig i hele fylket, har vinteren bestemt seg for å gjøre et aldri så lite comeback i kveld. Men slapp av – det forsvinner raskt igjen.

DEL

(Fredriksstad Blad) Det er Meteorologisk institutt som tirsdag melder at det mot kvelden ser ut til å komme snø flere steder i Østfold. Og nå advarer de mot at det kan bli vanskelige kjøreforhold flere steder i Østfold.

– De fleste er kanskje lei vinteren nå, men man må nok være forberedt på litt hvitt mot kvelden tirsdag. Men det blir ikke mye, og allerede onsdag morgen vil det meste være borte igjen, sier vakthavende meteorolog, Terje Alsvik Walløe.

Gir seg raskt

For snøværet går raskt over i regn natt til onsdag. Og temperaturene vil trolig holde seg over frysepunktet.

– Det er et nedbørsområde som passerer Østfold i løpet av kvelden og natten. Jeg antar at dersom det i det hele tatt legger seg noe snø på bakken, så vil det regne bort i natt, sier han.

– Så vi må ikke frem med måkeutstyr igjen?

– Nei, det ser ikke slik ut. Dette er nok bare noen små rester av vinteren. I morgen tidlig har nedbøren passert, og det blir opphold og fem-seks plussgrader igjen, sier han.

Vekslende uke

Men det blir vekslende vær også utover uken. natt til torsdag kommer et nytt nedbørsområde innover fylket, i form av regn denne gangen.

– Natt til torsdag blir det vått mens det går over i oppholdsvær, men overskyet på torsdag, sier han.

Har du planer om å finne på noe uteaktiviteter denne uken, ser fredag ut til å være den beste dagen værmessig.

– Da ser det ut til at solen er tilbake, noe som vil gi dere en ganske så behagelig dag. Lørdag blir det nok litt vekslende igjen før også søndagen ser ut til å bli ganske fin med en del sol. Det er imidlertid fortsatt et stykke frem til helgen, så varselet for de dagene er fortsatt noe usikkert, sier han.

Artikkeltags