Gå til sidens hovedinnhold

Meteorologen oppfordrer oss til å nyte finværet i dag

Artikkelen er over 4 år gammel

Gradestokken kan krype opp til 15–16 varmegrader i dag - mandag. – Det er nesten så man begynner å lure på hva som skjer med dette været, sier meteorolog John Smits. Men gleden blir kortvarig. Tirsdag kveld kan vi nemlig merke «restene» av den tropiske orkanen Ophelia.

(Fredriksstad Blad)

– Været vi har i Østfold nå minner litt om indian summer, sier meteorologen.

Indian summer er et begrep som brukes om en uvanlig varm og sommerlignende periode på høsten, like før vinteren.

Og som mange kanskje har merket er det en uvanlig deilig høstdag mandag.

– Dette må nytes i dag, for gleden blir kortvarig. Vi kan komme opp i temperaturer på 15–16 grader, så det blir deilig, sier Smits.

– Mange tror kanskje det er uvan Meteorologen oppfordrer oss til å nyte finværet i daglig med så varmt vær i oktober, men det er det faktisk ikke. Vi sjekket litt historie her i helga, og vi skal ikke mer enn 2–3 år tilbake før vi hadde 16–17 grader på denne tiden, legger han til.

Kaldere mot helga

Men allerede i kveld er det slutt på moroa.

– Det er mulig det kommer litt regn i natt, og vinden øker på fra sørvest. Det kan komme opp i liten kuling langs kysten, og det blir en grå værtype med lavere temperaturer.

Onsdag og torsdag svinger pendelen litt tilbake. Da kan vi få mer gløtt av sol, men temperaturen blir kjøligere. Helga er foreløpig litt mer vrien å varsle.

– Det er litt varierende prognoser for helga, men det ser uansett ut som vi får en kaldere værtype. Det kan også se ut som det kommer noe nedbør, sier han.

Siste rest av Ophelia

Den tropiske orkanen Ophelia har vært mye omtalt de siste dagene, og er nå på full fart mot kysten av Irland. Vinden er ventet å ha en fart på 130 kilometer i timen, ifølge yr.no.

– Det er ventet at den skal svinge seg rundt kysten av Skottland før den skal inn mot sør i Hordaland. Deretter dreier den litt mot øst og går innover landet. Her i Østfold kan vi si at nedbøren som kanskje kommer i morgen kveld har sitt opphav fra Ophelia. Det er siste rest av orkansystemet som kommer, forklarer han.

Kommentarer til denne saken