Slik blir været i vinterferien – skiløpere kan smile bredt

SKIFØRE:
Meteorologisk institutt melder en strålende vinterhelg. Til tross for lite sol, vil forholdene ligge godt til rette for alle slags vinteraktiviteter underdørs. Her er det bare til å spenne på seg skia!

SKIFØRE: Meteorologisk institutt melder en strålende vinterhelg. Til tross for lite sol, vil forholdene ligge godt til rette for alle slags vinteraktiviteter underdørs. Her er det bare til å spenne på seg skia! Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Årets vinterferie starter med minusgrader, lite vind og fare for mer snø. Alt ligger til rette for en perfekt vinterhelg i Østfold-distriktet.

DEL

(Fredriksstad Blad) Natt til fredag lavet snøen igjen ned over Østfold, og det har kommet opptil ti centimeter snø flere steder i distriktet.

Lovende vintervær

For østfoldinger som ikke reiser til fjells i vinterferien har med andre ord rikelig med muligheter for å utøve vinteraktiviteter utendørs. Ifølge Yr.no meldes svært lovende vintervær, noe også vakthavende meteorolog Hanne Beate Skattør ved Meteorologisk institutt kan bekrefte.

– Lørdag blir det oppholdsvær og for det meste skyet, men det kan bli sprekker i skydekket innimellom. Da kan solen muligens dukke opp. Utover kvelden lørdag kan det antakelig komme litt mer snø, forteller Skattør til Sarpsborg Arbeiderblad.

Ifølge Yr.no har det kommet to til tre ganger så mye snø som normalt på Sørlandet og Østlandet, mens Nord-Norge derimot har hatt langt mindre snø enn vanlig.

Smelter ikke

Snøen som dalte ned i Østfold-distriktet natt til fredag, smelter i alle fall ikke i løpet av helgen. For gradestokken vil fortsatt holde seg på minussiden. Likevel kommer det til å bli enda kaldere utover uka.

– Utover uka vil temperaturene synke ytterligere, poengterer Hanne Beate Skattør.

Da vil det mest sannsynlig være grader ned mot minus åtte og ni grader.

Risikosport å melde

For mang en nordmann vil trolig vintersportslekene fra OL i Pyongchang være av høy interesse i helgen. Enten den tilbringes på hjemmebane eller til fjells. Men for meteorologen ved Meteorologisk institutt vil det være en ren risikosport å melde været for den kommende vinterferieuka her i øst.

– Ja, det er en risikosport å melde langt fram i tid, men så langt jeg kan se, blir det mest oppholdsvær og perioder med sol den kommende uka, sier Skattør.

Forholdene ligger med andre ord godt til rette for alle slags vinteraktiviteter utendørs, enten man tar i bruk skøytene, skia – eller bare beina fatt.

Artikkeltags