Sikre løse gjenstander - i natt skal det bli stiv kuling

Vind og regn: Yr.no melder mye vind og regn i Rakkestad.

Vind og regn: Yr.no melder mye vind og regn i Rakkestad.

Det skal blåse hardt i natt.

DEL

Yr.no melder om vindstyrke på 14 m/s ved 4-tiden i Rakkestad natt til onsdag. Det er stiv kuling. Det er meldt om liten kuling i timen før og timene etter toppen. Fra klokka 07.00 skal vinden avta mot frisk bris morgen og formiddag og deretter liten bris på dagtid.

Yr.no melder om nedbør i form av regn fra i kveld med store mengder onsdag morgen. Det kan komme så mye som 12,4 mm nedbør, men det vil avta mot morgentimene.

Meteorologisk institutt varsler ekstremværet Didrik over Rogaland, Sunnhordland og Hardanger. Ekstremværet er varslet rødt med ekstremt høyt farenivå.

For Telemark ,Vestfold, Østfold, Oslo, Akershus og Buskerud er det varslet svært høy vannstand og oransje farenivå.

I kyststrøkene på strekningen svenskegrensen til Risør er det ventet svært høy vannstand natt til onsdag, estimert til 100-130 cm over høyden oppgitt i tidevannstabellene. Vannstanden er ventet å være på det høyeste mellom klokken 03 og 05.

Meteorologene anbefaler å sjekke fortøyningen til båten og sikre løse gjenstander inne i naust og i strandsonen. Det ventes oversvømmelser flere steder og fare for moderate ødeleggelser på infrastruktur og bygninger i strandsonen.


Artikkeltags