(Fredriksstad Blad)

Kvelden begynte svært dramatisk da politiet fikk melding om en mann som utøvet vold mot kona si i Halden. Politiet rykket ut, og møtte en bevæpnet mann på adressen.

– Han hadde utstyrt seg med en salongrifle. Det gjorde at vi måtte bevæpne oss, sier operasjonsleder Tom Sandberg.

Da politiet kom tilbake igjen, hadde mannen i 50-årene lagt fra seg våpenet. Han ble pågrepet uten videre dramatikk.

– Han var beruset og ble pågrepet på stedet. Han vil avhøres i løpet av dagen, sier Sandberg.

Gikk amok i Fredrikstad

Da var kvelden bare så vidt i gang i Østfold-byene. Klokken 02.06 fikk politiet i Fredrikstad melding om en mann som hadde gått amok på utestedet Twist and Shout i Storgata. Da politiet ankom stedet, roet han seg på ingen måte ned. Ifølge operasjonsleder Sandberg skal mannen ha truet og spyttet på politiet – i tillegg til å oppføre seg krakilsk. Mannen i 20-årene ble til slutt pågrepet og satt i arrest.

Litt senere på natten kom det inn en melding om en bil i en stolpe på E6. Ingen personer ble skadet i ulykken og det er heller ikke mistenke om noe straffbart.

Klokken 05.05 fikk politiet i Fredrikstad en telefon fra en mann som hevdet at han ble truet med pistol. Deretter brøt telefonsamtalen, men politiet klarte likevel å spore opp mannen.

– Da vi fant ham virket det som om hele trusselepisoden var noe overdrevet. Det kokte litt bort. Men han var påvirket av rusmidler, i tillegg til at han kjørte bil. Vi fant også litt kokain i bilen, sier Sandberg.

Politiet besluttet derfor å ransake mannens bolig.

– Der fant vi både hasj, noe pulver og en del kontanter. Både mannen og hans samboer ble derfor pågrepet. De sitter nå i arrest, sier Sandberg.

Blodig mann på bensinstasjon

I sjutiden fikk politiet en telefon om en blodig mann på Circle K i Freskoveien.

– Vi er faktisk ute for å forsøke å finne ut hva som har skjedd nå. Ifølge innringer dryppet det blod av hendene til mannen, så vi ønsker å komme i kontakt med ham, sier Sandberg.

Det var også en rekke bortvisninger i alle Østfold-byene natt til søndag.

– Dette må kunne sies å ha vært en hektisk natt. Vi har hatt mye å gjøre i alle Østfold-byene, sier Sandberg.