Voldsmann møtte politiet med våpen og beruset gjest gikk amok

Artikkelen er over 2 år gammel

Det har vært en hektisk natt for Østfold-politiet. I Halden måtte politiet bevæpne seg etter at en voldsmann utstyrte seg med en salongrifle, og i Fredrikstad gikk en ung mann amok på et av byens utesteder.

DEL

(Fredriksstad Blad) Kvelden begynte svært dramatisk da politiet fikk melding om en mann som utøvet vold mot kona si i Halden. Politiet rykket ut, og møtte en bevæpnet mann på adressen.

– Han hadde utstyrt seg med en salongrifle. Det gjorde at vi måtte bevæpne oss, sier operasjonsleder Tom Sandberg.

Da politiet kom tilbake igjen, hadde mannen i 50-årene lagt fra seg våpenet. Han ble pågrepet uten videre dramatikk.

– Han var beruset og ble pågrepet på stedet. Han vil avhøres i løpet av dagen, sier Sandberg.

Gikk amok i Fredrikstad

Da var kvelden bare så vidt i gang i Østfold-byene. Klokken 02.06 fikk politiet i Fredrikstad melding om en mann som hadde gått amok på utestedet Twist and Shout i Storgata. Da politiet ankom stedet, roet han seg på ingen måte ned. Ifølge operasjonsleder Sandberg skal mannen ha truet og spyttet på politiet – i tillegg til å oppføre seg krakilsk. Mannen i 20-årene ble til slutt pågrepet og satt i arrest.

Litt senere på natten kom det inn en melding om en bil i en stolpe på E6. Ingen personer ble skadet i ulykken og det er heller ikke mistenke om noe straffbart.

Klokken 05.05 fikk politiet i Fredrikstad en telefon fra en mann som hevdet at han ble truet med pistol. Deretter brøt telefonsamtalen, men politiet klarte likevel å spore opp mannen.

– Da vi fant ham virket det som om hele trusselepisoden var noe overdrevet. Det kokte litt bort. Men han var påvirket av rusmidler, i tillegg til at han kjørte bil. Vi fant også litt kokain i bilen, sier Sandberg.

Politiet besluttet derfor å ransake mannens bolig.

– Der fant vi både hasj, noe pulver og en del kontanter. Både mannen og hans samboer ble derfor pågrepet. De sitter nå i arrest, sier Sandberg.

Blodig mann på bensinstasjon

I sjutiden fikk politiet en telefon om en blodig mann på Circle K i Freskoveien.

– Vi er faktisk ute for å forsøke å finne ut hva som har skjedd nå. Ifølge innringer dryppet det blod av hendene til mannen, så vi ønsker å komme i kontakt med ham, sier Sandberg.

Det var også en rekke bortvisninger i alle Østfold-byene natt til søndag.

– Dette må kunne sies å ha vært en hektisk natt. Vi har hatt mye å gjøre i alle Østfold-byene, sier Sandberg.

Artikkeltags