(Fredriksstad Blad)

Tradisjonelt er påskeaften en kveld der mange tar seg en tur ut på byen i Fredrikstad. Det er også politiet fullstendig klar over, og det ble derfor satt inn ekstra ressurser for å få luket bort kranglefantene.

Det hele begynte i ettiden da en mann i 20-årene ble innbrakt for ikke å etterkomme politiets pålegg om å forlate sentrum. Mannen nektet også å oppgi personalia.

Felles aksjon

Ikke lenge etterpå ble to nye personer, en mann i 30-årene og en mann i 20-årene bortvist fra sentrum på grunn av kranglete oppførsel. Totalt ble ni personer bortvist, mens to ble innbrakt og anmeldt for brudd på pålegget om å fjerne seg fra byen. En person ble anmeldt for forulemping av en politimann.

Politiet var også på utkikk etter personer som var påvirket av narkotika. En person ble anmeldt for bruk.

På tre helger er 40 personer mistenkt og kontrollert for bruk av narkotika på én nattklubb i Fredrikstad etter en felles aksjon mellom utestedet og politiet. . Av disse har 12 testet positivt. De er alle anmeldt og ilagt bot. Les også om politiets og utelivsbransjen samarbeid mot narkotika her!

Politiet opplyser i loggen at det i løpet av natten har vært økt tilstedeværelse av politi i sentrum – nettopp for å forebygge voldskriminalitet.

Kranglet på Kongens brygge

Også i de øvrige Østfold-byene har det vært liv på byen natt til søndag. I Halden ble to personer i begynnelsen av 20-årene bortvist fra Kongens brygge grunnet kranglete oppførsel. Begge var også kraftig beruset.

Ikke lenge etter på ble en mann i begynnelsen av 20-årene anmeldt for kjøring i påvirket tilstand. Mannen kjørte moped i sentrum av byen, og var ifølge politiet heller ikke i stand til å etterkomme politiets pålegg. Derfor blir han også anmeldt for dette.

Rundt klokken tre i natt fikk politiet melding om en beruset mann som løp langs jernbanelinja i Moss. Politiet fikk raskt kontroll på mannen.

Også i Rakkestad måtte politiet rykke ut grytidlig søndag morgen etter meldinger om slåssing i sentrum.