Gå til sidens hovedinnhold

Kunne fort endt i tragedie på E6

Artikkelen er over 3 år gammel

Bil etter bil kjørte av en vanvittig glatt E6 torsdag kveld. Ved Årvold så det skummelt ut da to biler kjørte av med kort tid mellom. Mens sjåførene satt i bilene i grøfta, suste tungtrafikk forbi i høy hastighet.

(Moss Avis)

Veitrafikksentralen varslet torsdag kveld at det hadde fryst på veiene i store deler av Akershus og Østfold torsdag kveld.

– Avpass farten etter forholdene, og kjør forsiktig! Vi har kalt ut alt av tilgjengelig mannskap, men det vil naturligvis ta litt tid, melder veitrafikksentralen.

Veiene har imidlertid vært så glatte flere steder at mange har slitt med å avpasse farten.

Moss Avis var til stede kort tid etter at en bil kjørte av E6 og i grøfta 2-300 meter sør for Årvoldkrysset i Rygge.

Fører og passasjerer ble sittende i bilen i mange minutter mens trafikken dundret forbi på E6 i Rygge.

Til alt hell skled ingen ut samme sted i den lange, slake venstresvingen. Hadde en trailer fulgt etter ned i grøfta, hadde dette endt med en tragedie

Etter at en annen bil skled av den speilglatte veibanen et par hundre meter lenger nord rundt ti minutter senere, og ble liggende på siden i grøfta, ble heldigvis hastigheten på trafikken også dempet forbi den første havaristen. Det kan ha reddet liv.

Rykket ut

Nødetatene rykket ut til Årvold hvor de to utforkjøringene skjedde. Da stoppet trafikken helt.

– En bil liggende på siden. To personer tas med til legevakt for sjekk, melder operasjonsleder for Øst politidistrikt. De skal ha hatt nakkesmerter.

I 21-tiden har ikke operasjonssentralen i Øst politidistrikt info om alder og kjønn på noen personene som var involvert i utforkjøringene ved Årvodl i Rygge.

Robin Fjeld ble stående fast trafikken ved bilen som veltet mens nødetatene var på stedet. Han så at noen skal ha blitt fraktet med båre inn i en sykebil.

– Det er glatt. Bare å oppfordre andre til å kjøre forsiktig, konstaterte han.

(Saken fortsetter under bildet)

Mange utforkjøringer

I løpet av kvelden har det formelig rent inn med meldinger om utforkjøringer til politiet.

– Vi har fått 15 stykk. De aller fleste har vi måttet sette inn ressurser på, forteller operasjonsleder Kari Monsen i Øst politidistrikt i 21-tiden. Da teller hun antall hendelser for Øst politidistrikt – fra Østfold til Akershus.

Tallet kan trolig oppjusteres etter hvert. Politiet har meldt fra om flere utforkjøringer og uhell lenger nord i Akershus senere på kvelden.

Operasjonslederen nevner Svinesundsparken, Vestby og Ås som andre eksempler hvor uheldige trafikanter har blitt ofre for de såpeglatte veiene på E6.

Flere av uhellene har vært mindre alvorlige og politiet har derfor ikke rykket ut på alle.

Med unntak av bilen som veltet i Rygge, har de andre utforkjøringene vært uten personskader.

En annen journalist i Moss Avis som har kjørt på E6 forteller at det omtrent ikke var mulig å bremse på motorveien. Flere andre trafikanter blinket og det gikk sakte, fortalte hun.

Litt tidligere på kvelden hadde et vogntog sklidd på E6 mellom Moss og Son i nordgående retning og sperret delvis veien.

Politiet går ut med dette varselet:

– Meldinger om svært glatte veier i både Akershus og Østfold. Henstiller bilister til å kjøre etter forholdene.

Også brannvesenet advarer:

– Vi oppfordrer til å kjøre forsiktig. Flere meldinger om glatte veier, skriver Alarmsentral Brann Øst på Twitter.