(Fredriksstad Blad)

Det var søndag ettermiddag at Oslo-mannen ble stanset etter å ha passert den gamle grenseovergangen på Svinesund. Mannen fortalte at han hadde vært i Sverige, og at han hadde litt for mye snus med seg.

– Det var langt mer enn litt snus. Nærmere bestemt 27 kilo, sier Per Kristian Grandahl hos Tollvesenet til FB.

Varene ble beslaglagt av tollerne på Svinesund. Mannen ble senere dimittert, men kan vente seg en kraftig reaksjon fra politiet i etterkant.

123 liter sprit til en fest

Og snus-beslaget var bare ett av en rekke beslag på Svinesund i helgen.

Fredag ettermiddag ble en nordmann stanset på det gamle grenseovergangen etter å ha vært på handletur i Tyskland.

– Han fortalte at han hadde handlet inn til en fest. I bilen fant vi 123 liter brennevin og seks liter vin. Så det må ha vært litt av en fest han skulle arrangere, sier Grandahl.

Samme dag ble to bulgarere i en svenskregistrert bil stanset på Svinesund. I bilen ble det funnet 5.360 sigaretter, 12,7 liter brennevin, fem liter vin og en springkniv.

78 liter brennevin

Også søndag ble en hektisk dag for tollerne på Svinesund. Det første beslaget ble gjort grytidlig på morgenen.

– Vi valgte å undersøke en trailer. I hytta på trekkvogna ble det funnet 20 liter brennevin som var gjemt i veggen. Denne sjåføren er også tatt for lignende forhold tidligere, sier han.

Helgens siste beslag ble gjort sent søndag kveld. En østfolding på vei hjem fra Sverige ble stoppet med 78 liter brennevin i bilen.

– Også denne mannen er tatt for lignende forhold tidligere. Han kan vente seg en reaksjon fra politiet, sier Grandahl.