Gå til sidens hovedinnhold

Svinesund: Beslagla narkotika til en verdi av 100 millioner

Artikkelen er over 3 år gammel

430 kilo hasj, 40 kilo amfetamin, 23 kilo marihuana, 12 kg heroin og to kilo kokain ble avdekket på Svinesund i slutten av juni 2017.

(Fredriksstad Blad)

– Dette er ett av de største narkotikabeslagene på denne grenseovergangen noensinne, melder Tollvesenet på Twitter søndag kveld.

Det enorme narkotikabeslaget er ikke offentliggjort tidligere av hensyn til etterforskningen, skriver Tolletaten på sin toll.no.

– Narkotikaen lå gjemt blant 32 paller med sko i en nederlandsk registrert semitrailer som ble vinket inn til tollkontroll natt til 28. juni i fjor. Den nederlandske sjåføren (39) hadde tollpapirer på at lasten besto av 4,5 tonn Crocs-sko, melder toll.no.

Narkotikahund markerte

De forteller videre at den aktuelle semitraileren ble kjørt inn i kontrollhallen på Svinesund tollstasjon.

 

– Den inne markerte den erfarne narkotikahunden Ollie for narkotika på venstre side framme på kapellet. Tollerne avdekket en pall med esker fylt med narkotika. Analysene foretatt i ettertid viste at beslaget omfattet 507 kilo narkotika fordelt på 430 kilo hasj, 23 kilo marihuana, 40 kilo amfetamin, 12 kilo heroin og to kilo kokain, melder toll.no.

Deretter var det politiet som foretok den videre kontrollen av semitraileren, samt etterforskningen av smuglingsforsøket.

– Tollbeslaget representerer 600.000 brukerdoser narkotika og 100 millioner kroner i verdi, melder toll.no.

Kommentarer til denne saken