NSB og Nettbuss samles under et nytt navn

NSB og Nettbuss får nytt og felles navn. Konsernsjef Geir Isaksen i NSB presenterer navneendringen tirsdag formiddag.

NSB og Nettbuss får nytt og felles navn. Konsernsjef Geir Isaksen i NSB presenterer navneendringen tirsdag formiddag. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

NSB og Nettbuss får nytt navn når NSB samler tog- og bussvirksomheten under en ny, felles merkevare.

DEL

Det nye navnet er akkurat gjort kjent på en pressekonferanse på Oslo sentralstasjon tirsdag formiddag klokken 9:10, skriver Nettavisen.

Tog- og bussvirksomheten i Norge og Sverige blir samlet.

Tog- og busselskapet opplyser at navneskiftet og bakgrunnen for endringen er tema for pressekonferansen der både styreleder Dag Mejdell og konsernsjef Geir Isaksen vil være til stede.

Vy blir det nye navnet når NSB samler tog- og bussvirksomheten under en ny, felles merkevare. Navnet skal vise til å ha utsikt, oversyn og ambisjoner.

Det nye navnet ble gjort kjent på en pressekonferanse på Oslo sentralstasjon tirsdag formiddag.

Vy er et skandinavisk ord som betyr utsyn, oversyn, utsikt eller bilde av. Du kan for eksempel ha fremtidsvyer, som betyr ambisjoner eller utsikter, opplyser NSB.

Gi reisende opplevelser

– Vy uttrykker at vi gir våre reisende opplevelser, bilder og utsikter. Vy er et kort og enkelt navn som viser at vi er på vei inn i noe nytt. Vi har en lang og stolt tradisjon som går helt tilbake til 1883. Den bygger vi videre på, sier konsernsjef Geir Isaksen.

– NSB-konsernet kjører tog og buss i Norge og Sverige og har Norges største busselskap, Nettbuss. Nå kobler vi tog- og bussvirksomheten tettere sammen, utvikler nye løsninger og gjør det enda enklere å velge en miljøvennlig reise. Da trenger vi en ny, felles identitet. NSB er ikke lenger et dekkende navn på virksomheten, sier styreleder i NSB, Dag Mejdell.

Ikke lenger statsbaner

– Selskapet er ikke lenger Norges Statsbaner. NSB er nå ett av flere togselskaper som konkurrerer om å kjøre tog. Vi eier ikke togene, skinnene, signalanleggene eller stasjonene, men jobber hver dag for å gi kundene våre en god reise. Et nytt navn skal styrke konkurransekraften vår i både tog og buss, fortsetter styrelederen.

Forslaget til nytt navn vil bli behandlet på ekstraordinær generalforsamling i NSB AS 22. mars. Når nytt navn er vedtatt, vil kundene til NSB og Nettbuss gradvis se et nytt utseende på tog, busser og bybiler, en felles nettside for tog og buss, og nye uniformer.

Godstogselskapet CargoNet, som er en del av NSB-konsernet, beholder sin merkevare.

Artikkeltags