Gå til sidens hovedinnhold

Neppe tog til Sarpsborg med det første

Artikkelen er over 5 år gammel

Sjansen for å kunne kjøre tog helt til Sarpsborg er ikke spesielt stor.

SV-eren May Hansen prøvde i torsdagens fylkesting å skaffe et vedtak som ber samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) se nærmere på mulighetene, skriver Smaalenenes Avis.

Det fikk ikke flertall. Bare Senterpartiet, Miljøpartiet De Grønne og Venstre var enig med SV.

– Skinnesporene ligger der

Hansen tok opp saken via en interpellasjon. Hun viste til at skinnesporene ligger der og at det er viktig med god kollektivtrafikk mellom Indre og Ytre Østfold.

Hele strekningen har også fått nytt signalsystem.
 

– Østfoldbanens Østre linje fra Ski til Sarpsborg er dermed landets mest moderne jernbanestrekning, konstaterte Hansen da hun hadde ordet.

Hun peker på at Jernbaneverket har planer for hensettingsanlegg for tog både i Eidsberg og i Sarpsborg. Hun mener disse med fordel kan samlokaliseres mellom Rakkestad og Mysen og dermed spare jord.

Dårlige trafikktall
 

Fylkesordfører Ole Haabeth (Ap) svarte blant annet at dersom fylkeskommunen skal sende saken videre til Ketil Solvik-Olsen må det ligger en klar forventning om at trafikkgrunnlaget er vokst mye siden tilbudet ble lagt ned.

Haabeth viser til dårlige tall for Østfoldringen (busstilbud) og mener dette ikke peker på noe stort behov.

Andreas Lervik (Ap) sørget for at SV-forslaget ikke ble drept der og da, men blir sendt over til en lobbygruppe som jobber med jernbanespørsmål.

Sp-er Johan Edvard Grimstad sier i en kommentar til smaalenene.no at det er synd at flertallet i fylkestinget ikke vil trykke hardere på.


– Her kunne vi gitt et signal med en viss tyngde, sier han.

Kommentarer til denne saken