Tjukkasgjengen går igjen

BLI MED: Disse vil gjerne ha med seg flere på tur: Helen Kolstad (foran fra venstre), Solveig Fosser, Borghild Skullerud, Solbjørg Sæle Larsen og May-Liss Kjærstad. Bak: Roger Dybedahl og Kai Akselsen.

BLI MED: Disse vil gjerne ha med seg flere på tur: Helen Kolstad (foran fra venstre), Solveig Fosser, Borghild Skullerud, Solbjørg Sæle Larsen og May-Liss Kjærstad. Bak: Roger Dybedahl og Kai Akselsen. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

En gjeng med god framdrift som lyser opp en helt vanlig tirsdag - det kan være Tjukkasgjengen.

DEL

Ser du en gjeng lystige turgåere med knallgule refleksvester med god framdrift en tirsdag kveld, er det stor mulighet for at det er tjukkasgjengen, avdeling Rakkestad. Tjukkasgjengen har startet sine ukentlige mosjonsturer igjen, der de preker og går tur.

- Målet er å ha det trivelig på tur, og så får vi håpe at det går fortere etter hvert, sier Kai Akselsen som sammen med May-Liss Kjærstad har tatt initiativ til gruppen i Rakkestad. Men akkurat hva de har pratet om på denne turen, vil de holde for seg selv. Interesserte får heller møte opp og høre.

Fra Moss til verden

Tjukkasgjengen ble startet i Moss, og nå finnes det 334 underavdelinger i Norge, Sverige, Danmark, Frankrike, Spania, Hellas, Tyrkia, Canada, Skottland og USA . Bevegelsen har over 25.000 medlemmer. Tirsdag var Roger Dybedahl på visitt som Tjukkas-representant fra Halden. Han fikk sightseeing i Rakkestad og ble selvfølgelig sjarmert av småbyen midt i Østfold. Nå håper han og initiativtaker May-Liss Kjærstad på å få med enda flere på gåtur.

- Vi venter på det første tjukkasparet fra Rakkestad, sier Dybedahl med klar henvisning til Tjukkasgjengen i Moss, der det oppsto kjærlighet mellom to av tjukkasgjengens mosjonister.

- Da må det komme flere mannfolk! parerer en av damene. Men tjukkasgjengen ønsker seg flere av både kvinner og menn og i alle aldre.

- Det som er så bra, er at det er så mange forskjellige mennesker som møter hverandre, som ellers aldri ville ha møtt hverandre, reklamerer Dybedahl.

For alle

Foreløpig er det tirsdag som er turdagen, men dersom flere melder interesse, skal flere dager og turer vurderes, lover Kjærstad.

- Tjukkasgjengen er først og fremst et moronavn, men skal også signalisere at alle kan være med. Det er et gratis tilbud, uansett om du er tynn eller tjukk, sier Kjærstad og markedsfører at tilbudet fremmer både psykisk og fysisk helse.

- For ikke lenge siden skrev dere om at kommunalt-ansatte hadde generelt dårligere helse..? Vel, tjukkasgjengen kan gjøre en forskjell her! smiler Kjærstad.

For Helene Kolstad var det første gang som del av tjukkasgjengen. Hun ønsker gjerne å bli med igjen.

- Det er det sosiale, å komme sammen med andre i stedet for å gå alene, sier Kolstad, som går turer flere ganger i uken.

- Så det er lov å tyvtrene imellom?

- Ja, det er lov, ler gjengen.

- Målet er litt mer kondis og litt mindre magemuskel, avslutter Dybedahl før en blid og småvarm gruppe starter innspurten til møtestedet ved Bergenhus skole.

Artikkeltags