Syklet smaalenene rundt

Bildetekst:
Hans Erik Lund hadde en blandet opplevelse i Smaalenene Rundt. Laget hans, Sepura, satte løyperekord - men han selv slapp teamet snaut tre mil før mål.

Bildetekst: Hans Erik Lund hadde en blandet opplevelse i Smaalenene Rundt. Laget hans, Sepura, satte løyperekord - men han selv slapp teamet snaut tre mil før mål. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Hans Erik Lund var med på sitt lags rekordtid i sykkelrittet Smaalenene Rundt, men klarte ikke selv å følge laget inn. Trond Olav Aas derimot syklet glimrende på sitt lag.

DEL

De to Østbygda-syklistene var de eneste lokale som stilte opp i det 88 kilometer lange turrittet, som hadde start og innkomst ved Morenen kjøpesenter på Slitu i Eidsberg kommune. det nye av året var at lag kunne stille.

Begge våre kjørte for lag; Lund for storsatsende Team Sepura, mens Aas syklet for Moss CK.

Rittet ble veldig utfordrende for de totalt omkring 150 deltakerne ettersom det var kraftig og iskald vind med kun rundt fem plussgrader da starten gikk.

Veldig blandet

- Dette ble en høyst blandet opplevelse for meg. Det var kjempeartig å kjøre med et så godt lag som team Sepura, som satser på seier i både lagkonkurransen på strekningen Lillehammer-Oslo under Den store Styrkeprøven og som også har som mål å sette norsk rekord på 50 kilometer lagtempo, forteller Hans Erik Lund.

- Ekstra moro var det at laget - altså vi - klarte å vinne Smaalenene Rundt og samtidig sette løyperekord med rundt fem minutter, sier han videre.

- Fullt så moro var det ikke at jeg fikk store problemer underveis. I den kraftige vinden slet jeg veldig og snaue tre mil fra mål klarte jeg ikke lenger å følge laget. Dermed ble det bare en rolig tur mot mål for å kunne være med på seiersgleden til lagkameratene etterpå, avslutter Hans Erik Lund.

Aas overbeviste

Trond Olav Aas gjorde til gjengjeld en flott innsats for Moss CK. Han var blant de som hadde mest igjen på rulleringer helt inn til mål. En sterk prestasjon av Østbygda-syklisten.

I mål kom laget hans på andreplass, slått av seirende Sepura med omkring 13 minutter. Trond Olav Aas kan så absolutt være fornøyd med innsatsen.

Artikkeltags