(Fredriksstad Blad)

Trøen representerer Akershus og er i dag leder for familie- og kulturkomiteen på Stortinget. Hun kom inn på stortinget i 2013.

- En samlet stortingsgruppe mener Tone Wilhelmsen Trøen er godt egnet til å bli ny stortingspresident. Hun har i sitt komitéarbeid vist seg å være en samlende og konstruktiv politiker. Hun kan bidra til å styrke tilliten til Stortinget, sier Trond Helleland, parlamentarisk leder i Høyre, i en pressemelding.

Tone Wilhelmsen Trøen ser fram til å ta fatt på oppgaven.

- Min viktigste oppgave på kort sikt handler om å gjennomføre byggeprosjektet på en måte som styrker tilliten til Stortinget. Jeg ønsker også å være en god tillitsvalgt for de 168 andre representantene, og sammen med resten av presidentskapet bidra til at det daglig arbeidet i Stortinget fungerer godt, sier Wilhelmsen Trøen.

En hardt presset Olemic Thommessen (H) måtte trekke seg som president torsdag, etter at KrF ikke lenger hadde tillit til ham på grunn av håndteringen av byggeskandalen.

Les også: Thommessen trekker seg som stortingspresident

- Så fort som mulig ønsker jeg at presidentskapet skal møte prosjektledelsen, samt de som arbeider på byggeplassen. Presidentskapet bør få jevnlige rapporter om fremdriften i prosjektet, og vi skal fortløpende informere Stortinget, sier Wilhelmsen Trøen.

- Presidentskapet har også varslet en gjennomgang av Stortingets drift med sikte på en kostnadseffektiv og fremtidsrettet organisasjon. Det er viktig at Stortinget nå setter tæring etter næring, avslutter hun.