Storinnrykk og flotte landskap

MIN FAVORITT: Bonde og forfatter Tore Stubberud hadde en helt klar favoritt i dette bilde til Odd Skullerud, Buerbakkene 2

MIN FAVORITT: Bonde og forfatter Tore Stubberud hadde en helt klar favoritt i dette bilde til Odd Skullerud, Buerbakkene 2 Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Utstillingen til kunstnerparet Odd Skullerud og Anne Langsholt Apaydinli trakk fullt hus under åpningen i Galleri Midtstuen lørdag.

DEL

Odd Skullerud betraktes som Østfoldmaleren fremfor noen. Hans evne til å fortolke mangfoldet i Østfoldlandskapet fremkommer i mange av hans mektige oljemalerier som vises på utstillingen.

Sine aner til Rakkestad og farsgården Busleth i Os gjenskapes utrolig flott i blant annet bilde Buerbakkene 2. Dette maleriet fikk også mye oppmerksomhet fra det store publikummet som besøkte åpningen lørdag. Mange venner av paret fra Fredrikstad kunstforening var blant disse.

Oser av kjærlighet
- Se på dette mektige bilde, det oser av kjærlighet til farsgården Busleth, og det gjenoppdager sjelefreden til Rakkestad, sier bonde og forfatter Tore Stubberud. Dette er absolutt min favoritt, legger han til. Bilde som er malt på lerret (120x200) har en utsalgspris på 60.000.- kroner.

Selv har Tore Stubberud skrevet praktboken ”Maleren som elsket Østfold” som handler om Odds Skulleruds produktive livsverk. Boken ble utgitt på Valdisholm Forlag i 2008, og er snart utsolgt i følge forfatteren.

Boken er ikke bare et dypdykk i Odd Skulleruds kunstneriske virke, men den tar også for seg malerens oppvekst og familiebånd, og da spesielt til Rakkestad.

Søte motiver
Leder av Rakkestad kunstforening Annikka Wiland Stendebakken var utrolig stolt av at de hadde fått det kjente kunstnerparet til Galleri Midtstuen.

- Dette har blitt en fantasisk flott utstilling med disse meritterte kunstnerne, sa hun blant annet. Hun fremhevet Odd sine oljemalerier som viser forskjellige årstider med sine fine kontraster i motivene.

- Det er også utrolig morsomt med Anne Langsholt Apayindi sine forsjellige teknikker og spennende tolkninger, sa hun.

Spesielt falt vi for de sjokolade-søte motivene fra Freia og de morsomme bunads- inspirerte bildene. Salgsutstillingen varer frem til 22 mars.

Artikkeltags