Gå til sidens hovedinnhold

- Skuffet over SV

Artikkelen er over 14 år gammel

Valgprosjektet til Mikkel Hartmark, Kristian Watvedt og Vetle Kylland gikk på skinner, helt til de skulle ta for seg Rakkestad SV.

Etter utallige forsøk har ifølge ungdomsskoleelevene Mikkel Hartmark, Kristian Watvedt og Vetle Kylland ikke fått annet enn taushet, ufullkommen informasjon og uhøflighet fra Rakkestad SV.

Får ikke fremført
Det skulle ikke være lett for Hartmark, Watvedt og Kylland å fullføre sitt valgprosjekt. Mens de andre elevene i klassen allerede har fremført, risikerer guttene å ikke en gang få lagt frem sitt prosjekt grunnet det de har oppfattet som liten imøtekommenhet fra Rakkestad SV.

- Prosjektet går ut på at vi skal finne ut hva hvert parti i Rakkestad står for, og det gikk veldig greit helt til vi kom til Sosialistisk Venstre. For det første har de ingen hjemmeside, så der fikk vi ingen informasjon. Vi prøvde videre å ringe partilederen, som aldri tok telefonen, for så å kontakte en annen listekandidat, som slang på røret da vi forklarte hva vi drev med, forklarer Mikkel Hartmark, Kristian Watvedt og Vetle Kylland.

Skuffet
Nå er de tre guttene skuffet over SV, og synes det er en merkverdig valgkampanje de bedriver.

- Man skulle tro de ønsket å hjelpe ungdommen, og fronte seg selv best mulig nå som valget nærmer seg. Nå får vi ikke fremført valgprosjektet vårt kun på grunn av SV, sier de tre guttene som alle går i klasse 10A på Rakkestad ungdomsskole.

Ønsker å nå frem
Ordførerkandidat for SV, Arne-Knut Halvorsen, beklager for guttenes dårlige opplevelse.

- Jeg vet ikke hvor godt de har forsøkt, men vi er vanligvis ikke vanskelige å få tak i, og dette vil jeg tro heller skyldes dårlig veiledning og råd i søken etter informasjon. Vi har selvfølgelig et stort ønske om å nå frem til ungdommen, og vil dermed oppfordre de alle til å komme på folkemøte onsdag, hvor de kan stille spørsmål og bli orientert rundt vårt valgprogram, sier Halvorsen.

- Mer synlige
Halvorsen stiller seg meget interessert i å øke valgdeltagelsen blant unge rakstinger.

- De er en viktig velgerskare, som det bør satse mye på. Selv om vi ikke har opprettet en egen internettside for Rakkestad SV, har vi distribuert vårt valgprogram fra flere stander, samt lagt flere i postkassene til folk. Nå som valget nærmer seg med stormskritt, kommer også vi i SV til å delta mer i den offentlige debatten og vise oss mer synlig, sier Halvorsen, som deltok på fotballkampen arrangert av Rakkestad ungdomsråd tirsdag mellom førstegangsvelgere og listekandidater fra de ulike partiene.

Debatter det kommende kommunevalget her.