Siste avis lørdag

Lørdag kommer Rakkestad Bygdeblad med sin siste utgave. (fotomontasje)

Lørdag kommer Rakkestad Bygdeblad med sin siste utgave. (fotomontasje) Foto:

Artikkelen er over 12 år gammel
DEL

Det er redaktør Carsten Lier som offentliggjør nyheten i dagens utgave av Rakkestad Bygdeblad.

- Kassa er tom
Det ligger ifølge Lier både økonomiske og menneskelige årsaker bak avgjørelsen om å stoppe opp utgivelsene. Avisen har de siste årene slitt med store økonomiske tap.

- Det er avisens eiere som får det største tapet. De har gått inn med over 1,5 millioner kroner til driften tidligere. I tillegg har vi lånt penger av banken og trykkeriet. Abonnenter og annonsører vil også bli skadelidende, men slik er det når en bedrift må legge inn årene. Det er ikke hyggelig for noen, sier Lier i et intervju med avisen. Avisen så dagens lys 4. september 2002, og består av 29 lokale eiere.

- Trist, med ikke uventet
- Det er trist at konkurrenten forsvinner, men ikke uventet. Rakkestad er for lite for to aviser. Rakkestad Avis har en historie som skriver seg 108 år tilbake i tid. Det gir oss et solid fundament i denne bygda. Det sier redaktør av Rakkestad Avis, Elin Marie Rud. Det viktigste for Rakkestad Avis nå er fortsatt å levere en solid avis som er attraktiv både for annonsører og lesere.

- Det betyr at vi må være på tå hev og stå på. Vi må leve og arbeide som om vi fortsatt har konkurranse i Rakkestad. Vi ønsker å gjøre en god avis stadig bedre, sier Rud.

Nødvendig med større konsern
Rakkestad Avis er en del av A-pressen og Mediehuset Indre Østfold/Follo. Rud tror små lokalaviser er helt nødt til å være en del av et større konsern for å overleve i dagens mediesamfunn.

- A-pressens byggesteiner er lokalaviser som Rakkestad Avis. Det betyr at vi lever trygt og har et velfungerende nettverk rundt oss.

Artikkeltags