Snart skal de ut på et ti dagers norgeseventyr

NÆRMER SEG: Ronny Hågensen (46) og Stig-Frode Thorp (43) ser fram til norgesferie. Men trenger hjelp til finansiering.

NÆRMER SEG: Ronny Hågensen (46) og Stig-Frode Thorp (43) ser fram til norgesferie. Men trenger hjelp til finansiering.

Artikkelen er over 2 år gammel

Så send mer penger!

DEL

Husker du artikkelen om Ronny Hågensen (46) og Stig-Frode Thorp (43) og tre andre brukere fra rustjenesten i Rakkestad som skal på ti dagers tur i Norge sammen med de to ruskonsulentene Line Berge og Eileen Haglund?

Gjennom Rakkestad Avis ba de om penger til turen. Rakkestad kommune dekker minibuss, drivstoff og rorbua i Lofoten. Alt av opplevelser for øvrig er i det blå, må planlegges og ikke minst finansieres. Berge har blant annet sendt ut brev til bedrifter i Rakkestad i håp om at noen ville føle seg inspirert av konseptet til Petter Uteligger og sponse.

Kort tid igjen

Nå er det bare tre uker igjen til avreise 21. august, og selv om noen har bidratt, er det fortsatt en del som Berge gjerne skulle sett vært finansiert. I potten ligger 26.000-27.000 kroner, og da er blant annet turistenes egenandel medregnet.

– I fare for å låte utakknemlig, er det noen få som har bidratt mye. Så det er ikke mange som har gitt, sier ruskonsulenten.

KRONERULLING: Line Berge kjører kronerulling for norgesferien til Ronny Hågensen (46) og Stig-Frode Thorp (43) og tre andre brukere av rustjenesten i Rakkestad.

KRONERULLING: Line Berge kjører kronerulling for norgesferien til Ronny Hågensen (46) og Stig-Frode Thorp (43) og tre andre brukere av rustjenesten i Rakkestad.

De som derimot har gitt så det har monnet, er Rakkestad Lions Club med 10.000 kroner. I tillegg har Harald Huysman gitt 5.000 kroner og diakonen 3.000 kroner.

Berge presiserer at gruppen etterstreber en nøktern standard.

– Men selv om vi prøver å gjøre det billig, så blir det kostbart uansett når sju personer skal reise, fastslår hun.

Til Lofoten

Det store reisemålet er Lofoten, og planen er å komme seg nordover så fort det er mulig. Der skal de leie rorbu med fire overnattinger før de setter kursen sørover igjen. Hver turdeltaker skal komme med ønsker om hva de ønsker å oppleve og gjøre på turen, og Berge har et sterkt ønske om å oppfylle minst et av ønskene til hver av turdeltakerne.

– Men det er vanskelig å spikre noe når vi ikke vet hvilket budsjett vi har, sier Berge, og understreker at de ikke legger opp til noen kostbare opplevelser.

– Men det er en som gjerne vil til bjørneparken fordi vedkommende er opptatt av og glad i dyr. Det burde ikke vært noe luksus, men koster likevel. Å komme ut med en fiskeskøyte i Lofoten koster 750 kroner per person, eksemplifiserer hun. Fjellridning er et annet ønske.

Berge synes det er vanskelig å anslå akkurat hvor mye mer gruppen trenger for at ferieturen skal ha inneholde det de ønsker.

– Men 6.000-7.000 kroner til hadde hjulpet veldig mye. Da hadde vi dekket alle overnattinger, sier Berge og ser ikke bort fra at dersom det er noen potensielle givere som kunne trenge arbeidskraft til enkle, praktiske oppgaver, så skal brukerne skulle kunne gjøre det.

Alt for en fin tur til rundt i Norges land for brukerne som hver dag kjemper med seg selv slik at de ikke faller tilbake til gamle synder.

Eller som Ronny Hågensen sa det:

– Tanken var å komme vekk fra hverdagen. Da kan du stå på ekstra når du kommer tilbake. Du får gode minner som du kan bytte ut med de dårlige.

Kontonummeret er 1050.07.99000

Eller du kan vippse til 48996094.

Ronny og Stig vil se Norge 

Artikkeltags