15 kjøretøy kontrollert på Svinesund – alle fikk kjøreforbud

FIKK KJØREFORBUD: Samtlige 15 lastebiler som ble kontrollert på Svindesund på mandag, fikk forbud mot å kjøre videre.

FIKK KJØREFORBUD: Samtlige 15 lastebiler som ble kontrollert på Svindesund på mandag, fikk forbud mot å kjøre videre. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Statens vegvesen hadde mandag dekkontroll for utenlandske lastebiler på Svinesund – resultatet var nedslående.

DEL

(Halden Arbeiderblad) – Det er en del dekk som ikke er egnet for vinterkjøring i Norge, sier Jens Mikkel Ørseng, kontrolleder i Statens vegvesen til NRK som først meldte om saken.

Utslitte dekk

Grunnen til at de 15 lastebilene ikke fikk kjøre videre var utslitte dekk, mangel på kjetting og dekk som ikke er egnet seg til kjøring på norsk vinterføre. Ingen av de 15 lastebilene fikk lov til å kjøre videre.

Ettersom det er glatt og snøføre på grensen til Sverige, har Statens vegvesen mulighet til å gi kjøreforbud, noe de ikke har hvis det er bar asfalt, selv om lastebilen har planlagt en tur inn på vinterføre i Norge.

– Skulle kontrollert oftere

Rundt 1300 og 1500 vogntog kjører over grenseovergangen på Svinesund hver dag, og Statens vegevesen skulle gjerne ha sett at de hadde mulighet til å ha større kontroller oftere. Dessverre er det slik at en slik kontroll ofte fører til fører til lange køer langt inn i Sverige

– Det er selvfølgelig ønskelig også for oss å kontrollere alle som kommer. Men da vil køen bli stående langt inn i Sverige. Det stopper fort opp allerede i dag, sa fagleder Øyvind Grotterød i grensekontrollen på Svinesund til NRK.

Artikkeltags