Indre Østfold politistasjon er i ferd med å etterforske en sedelighetssak, som ble registrert 23. mai i år. Saken omhandler ei mindreårig jente og deling av sensitive bilder på sosiale medier. På nåværende tidspunkt ønsker ikke politiet å komme med ytterligere informasjon om saken, av hensyn til etterforskningen, skriver Smaalenenes Avis.

Alvorlige påstander deles på Facebook

Bakgrunnen for at politiet deler denne informasjonen nå er en Facebook-status skrevet av en tredjepart, som blir mye delt på Facebook. Her fremkommer det flere svært alvorlige påstander om saken. 

- Vi jobber med å etterforske saken og har gjennomført mange etterforskningsskritt siden saken ble registrert hos oss. Dette er en høyt prioritert sak hos oss og vi har fremdeles mye etterforskning igjen, sier seksjonsleder for etterforskning, Svend Åge Sletten, på Indre Østfold Politistasjon.

Oppfordrer til varsomhet

Han oppfordrer alle til å være forsiktige med å dele innlegg som inneholder sensitiv informasjon om andre, fordi det kan være skadelig for personene det gjelder, og politiets etterforskning.

Rektor ved den aktuelle skolen sier til VG at fokus nå er å ta vare på elevene og deres foresatte.

– Det skolen gjør nå er å ta vare på elevene. Vi har åpnet vår helseavdeling for å ta imot elever som ønsker å snakke med noen. Vi har også sendt ut SMS til alle foresatte, og sagt at de kan ta kontakt med skolens ledelse, sier rektoren til VG.

Han forteller at flere foreldre har tatt kontakt med skolen.Noen av de foresatte reagerer med vantro, mens andre stiller spørsmål.