– Lensmannskontoret er ikke nedlagt ennå, men jeg synes det er viktig at aremarkingene får vite at det er redusert åpningstid og at det ikke er jeg som er lensmann lenger, sier Monica Anstensen til Aremark kommune.

Det var de som først omtalte saken.

Blir leder for forebyggende avsnitt

– Vi har sett hvilken vei det kommer til å gå, så vi har vært forberedt på at det blir endringer. Når kontoret formelt blir lagt ned vet vi ikke ennå, utdyper hun til HA.

For lensmannskontoret vil nå være åpent én dag i uka. Svein Midtskog i Rakkestad fungerer som lensmann i Aremark.

Anstensen er utnevnt politikontakt, og er blitt leder for et nyoppstartet forebyggende avsnitt i Halden-politiet, som spesielt rettes mot barn og unge.

– Det er midt i blinken for meg. Det er trist å gå fra gammel jobb, men det er spennende med ny, forteller hun.

– Det blir en endring

Den tidligere lensmannen presiserer at Aremark kommune ligger under Halden politistasjons ansvarsområde.

– Det er fortsatt politiet som kommer når det skjer noe, påpeker hun.

Men Anstensen er også klar på at aremarkingene synes det er trist å ikke skulle ha lensmannskontor lenger.

– Det blir en endring – lensmannskontoret har vært åpent de fleste dagene i uka, med ansatte som bare har vært der, forteller hun.

Lensmannskontoret har hatt to politibetjenter i 100 prosent tjeneste. Saksbehandling og sivil tjeneste flyttes også bort fra Aremark kommune.

Ble klart i januar

Det var i januar at det ble klart at lensmannskontoret i Aremark blir lagt ned. Det nye Øst politidistrikt vil bestå av 11 tjenesteenheter, hvor følgende lensmannskontorer blir avviklet: Nannestad og Gjerdrum, Fet og Rælingen, Sørum, Marker og Rømskog, Vansjø, Hvaler, Rakkestad, og Aremark.