Bane Nor tør ikke utføre arbeid på Østfoldbanen

Været har satt en stoppet for Bane Nors planlagte vedlikehold denne helgen. De har ikke fått gjennomført alt planlagt arbeid på grunn av brannfare.

Været har satt en stoppet for Bane Nors planlagte vedlikehold denne helgen. De har ikke fått gjennomført alt planlagt arbeid på grunn av brannfare. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Ekstrem høy brannfare tvinger Bane Nor til å stoppe vedlikehold av jernbanelinjer.

DEL

Denne helgen var det planlagt omfattende sporarbeid på flere strekninger, men på grunn av ekstremt stor brannfare endres planene, melder Bane Nor.

Ifølge Bane Nor skal mer enn 4000 kilometer spor vedlikeholdes og moderniseres i sommer.

Konsekvenser

– En langvarig periode med tørt og varmt sommervær har ført til kraftig økt skogbrannfare. I store deler av Sør-Norge betegnes situasjonen som kritisk, og en rekke kommuner har nedlagt totalforbud mot all aktivitet som innebærer åpen ild og varme, melder Bane Nor i en pressemelding.

– Lokale forbud mot brannfarlig arbeid får konsekvenser for mange av de nødvendige tiltakene for modernisering og sporvedlikehold vi hadde planlagt å gjennomføre i løpet av helgen, sier kommunikasjonsrådgiver Harry Korslund og understreker at dette spesielt gjelder Gjøvikbanen og Østfoldbanen.

Før helgen ble det varslet at det ville være buss for tog denne helgen. Det ble det også, selvom Bane Nor ikke fikk gjennomført alt av vedlikeholdet, som planlagt.

LES OGSÅ: Bane Nor foreslår å la private firma overta drift og vedlikehold på Østre linje

Må stoppe vedlikehold

– Vi får ikke gjennomført alt av planlagte tiltak denne helga, men vær- og føreforhold rår vi ikke over. I stedet har vi fokus på hva som på kort varsel kan iverksettes av alternative gjøremål.

– Vårt mål er uansett å utnytte arbeidshelga mest mulig effektivt, selv i situasjoner der forutsetningene endrer seg underveis, fastslår Korslund.

Artikkeltags