Dødsvolden i Ørje er ferdig etterforsket

Politiet har gjennomført omfattende etterforskning i forbindelse med dødsvolden på Ørje. Saken er nå ferdig etterforsket og en påtaleinnstilling vil bli sendt til Statsadvokaten.

Politiet har gjennomført omfattende etterforskning i forbindelse med dødsvolden på Ørje. Saken er nå ferdig etterforsket og en påtaleinnstilling vil bli sendt til Statsadvokaten. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MARKER: Natt til søndag 7. mai i fjor døde en mann etter en voldsepisode på en privat adresse i Ørje.

Faren til den omkomne mannen ble pågrepet av politiet og siktet for grov kroppsskade med døden til følge. Han ble etter noen dager løslatt fra varetekt. Faren er fortsatt siktet i saken.

– Det er ikke noe nytt i forbindelse med siktelsen. Det som er nytt er at saken er ferdig etterforsket fra politiets side, sier politijurist Arild Eikaas til Smaalenenes Avis.

Han ønsker ikke å gå nærmere inn på hva politiets etterforskning har kommet frem til.

Den siktede har hele tiden påstått at han handlet i nødverge. Det har vært politiets jobb å finne ut om dette stemmer. Politijuristen har tidligere sagt til Smaalenenes Avis at den siktede mannen har vært samarbeidsvillig gjennom hele etterforskningen til tross for at saken er en voldsom belastning for han og kona.

– Jeg har nå snakket med en bistandsadvokat, som har fått oversendt informasjon. Deretter skal statsadvokaten kobles inn. Det er ikke tatt en avgjørelse om det blir en påtale i denne saken eller om den blir henlagt, sier Eikaas.

Trolig vil avgjørelsen komme i slutten av februar.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken