Sporet opp personen bak Jodel-trusselen

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

En tenåring fra Eidsberg sto bak trusselen om å sprenge skolen. Saken er overlatt til forebyggende tjeneste på Indre Østfold politistasjon.

- Trusselen har ikke noe med Rakkestad å gjøre. Det er en stund siden vi sporet opp telefonen, sier lensmann Svein Midtskog ved Rakkestad lensmannskontor, som understreker at politiet vil spore opp telefonen umiddelbart de får kjennskap til en konkret, reell trussel.

Politioverbetjent Espen Valsgård ved Indre Østfold politistasjon sier at trusselen ikke ble vurdert som konkret nok til at det ble videre straffesak av det, og saken er henlagt. Gutten bak trusselen er ennå ikke blitt konfrontert med teksten han la ut på sosiale medier.

- Han er en ung kjenning av politiet i Indre Østfold, og vi regner med at vi tar opp dette ved neste korsvei, sier Valsgård, som henstiller til at folk ikke tuller med slikt.

- Da det blir mye oppstandelse av det, sier Valsgård. Han har også en oppfordring til media om å være kritisk til hva de slår opp:

 - Når det er åpenbart tull som i dette tilfellet, så har vi viktigere ting å ta oss av, sier Valsgård og vil ikke kommentere det faktum at Rakkestad kommune vurderte å evakuere skolene som følge av Jodel-trusselen. Det var på bakgrunn av at lensmann Svein Midtskog uttalte til Rakkestad Avis at slike trusler var alvorlige.

- Slike trusler er like alvorlig og like straffbart selv om man går bort fra det etterpå, sa Midtskog i februar. Det var også i kjølvannet av at Kripos meldte at de gikk i tettere samarbeid med Jodel-administrasjonen med den hensikt i å kunne spore opp personer trusselmeldinger. 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken