Gå til sidens hovedinnhold

Ny daglig leder

Artikkelen er over 13 år gammel

Solveig Reiten blir sjef for Degernes landbrukslag.

Den 1. januar begynner Solveig Reiten som ny daglig leder i Degernes landbrukslag.

Starter i januar
- Jeg begynte å jobbe i Degernes landbrukslag i november, men tiltrer først stillingen som daglig leder 1. januar. Det ble avgjort at jeg skulle begynne i denne jobben i juni, men det formelle skiftet skjer først etter nyttår.

- Nå er jeg først og fremst under opplæring og får litt tid på å bli kjent med bedriften og de ansatte, forteller den kvinnelige sjefen som skal ta over for Hans Kristian Hystestad som har vært daglig leder helt siden 1986. Han skal inn i en redusert stilling, men fortsetter å arbeide i landbrukslaget.

Er fra Vestlandet
Reiten som er 42 år gammel og gift med Erik Heen flyttet til kommunen i 1993. De bor på Erthe gård i Degernes med barna Johannes (12), Elise (11) og Emilie (9).

- Jeg kommer opprinnelig fra Midsund i Møre og Romsdal, en øy rett utenfor Molde. Selv om det er veldig vakkert der synes jeg det er flott i Rakkestad også. Her er været mer stabilt og det finnes masse fine steder. Jeg lengter ikke hjem, sier Reiten, som kjenner mange degernesinger etter å ha bodd i bygda i 14 år.

Gilde og Nortura
- Jeg er utdannet landbruksøkonom ved den gamle landbrukshøgskolen på Ås, som i dag heter UMB, Universitetet for Miljø og Biovitenskap, forteller hun.

Etter å ha jobbet to år ved Gilde i Sarpsborg begynte Reiten i Nortura, tidligere Prior, i Rakkestad. I denne bedriften har hun de siste årene vært administrasjonssjef.

«Dette må jeg prøve»
- Da jeg ble spurt om jeg ville søke på jobben i landbrukslaget var jeg først litt usikker. Det var fordi jeg var så fornøyd med den arbeidsplassen jeg hadde. Jeg hadde jobbet ved Nortura i 12 år og hadde veldig gode kollegaer. Men jobben virket så spennende at jeg tenkte «dette må jeg prøve». En slik jobb dukker ikke opp rett som det er. De vokser ikke akkurat på trær i Degernes, eller i Rakkestad heller, sier den nye daglige lederen, som syntes det var vemodig å slutte ved Nortura.

Kjempegodt mottatt
Reiten forteller at hun har blitt kjempegodt mottatt av de nye kollegaene.

- Dette er en arbeidsplass med mye humor, sier Reiten, som har fem kvinner og 11 menn i staben, som per i dag teller 17 ansatte.

- Dette er et mannsdominert yrke. Hva tenker du om det å komme som kvinne inn i denne jobben?

- Det bekymrer meg ikke. Jeg er vant til å jobbe med menn og har i de tidligere jobbene mine forholdt meg mye til både menn og bønder, sier den kvinnelige sjefen, som legger til at å ha en viss interesse for økonomi er avgjørende for den nye jobben hun skal tre inn i ved nyttårstider.

Gleder seg
- Mitt forhold til Degernes landbrukslag er et rent kundeforhold. Vi har handlet mye til gårdsdriften hjemme på gården der vi driver med korn, opplyser Reiten.

- Vi må drive butikken så den går bra. Det er jo bøndene i området som eier oss og som vi faktisk jobber for, sier Reiten, som gleder seg til å ta over som daglig leder.

Landbrukslaget ble stiftet i 1896. Det er en ærverdig bedrift som har vært i stor vekst de siste årene. I disse dager befinner jeg meg i en opplæringsfase der jeg lærer bedriften og de ansatte å kjenne, sier Reiten.

Spiller i storband
Den kommende sjefen har heller ikke fritidsproblemer.

- Jeg har spilt trompet i mange år. Jeg begynte i korps da jeg var 13 år, men gikk etterhvert over til å spille i storband. For tiden er jeg med i Askim storband. Hele familien spiller blåseinstrumenter og alle ungene er med i Rakkestad skolekorps, avslutter hun.