(Fredriksstad Blad)

(NETTAVISEN) På en pressekonferanse fredag vil Kripos redegjøre for aksjonen som er gitt navnet Hubris. Gjennom de siste par ukene er det gjort flere store beslag av cannabis. Torsdag ble to menn fengslet i Oslo tingrett, og Kripos opplyser til NTB at flere personer vil bli framstilt for varetektsfengsling fredag.

Sjefen for Kripos, Ketil Haukaas, vil sammen med politimesteren i Oslo, Hans Sverre Sjøvold, og lederen av etterforskningsavdelingen i Kripos, Eivind Borge, redegjøre for aksjonen under pressekonferansen.

– Etter vår oppfatning har etterforskningen så langt avdekket en betydelig innførselsåre for narkotika til Norge, hvor flere av mottakerne har knytninger til gjengmiljø i Oslo, skriver Kripos i en kort pressemelding.

I en omfattende aksjon er minst seks personer pågrepet, får Nettavisen opplyst. Fire av de siktede blir varetektsfengslet fredag, en av dem er en etnisk norsk mann på 30 år.

En annen av de pågrepne er en mann på 26 år som er innflytter til Oslo fra Vestlandet. Han er i dag bosatt sørøst i Oslo, ifølge folkeregisteret. En annen 26-åring som er pågrepet er bosatt i Oslo øst.

Den fjerde mannen som skal varetektsfengsles fredag er en etnisk norsk mann som er bosatt i Østfold, ifølge folkeregisteret.

Det er ukjent hvordan de siktede stiller seg til skyldspørsmålet.

Torsdag ble to danske menn varetektsfengslet i Oslo tingrett. De er siktet for innførsel av et parti hasj på godt over 100 kilo til Norge. Begge nektet straffskyld, men ble varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud samt full isolasjon i to uker.

De to, en mann i 50-årene og en mann i slutten av 60-årene, er kjent av dansk politi fra tidligere, skrev VG torsdag. Eldstemann er tidligere dømt for å ha organisert smugling av nesten 6 tonn hasj fra Marokko til Danmark på 90-tallet. Mannen i 50-årene er tidligere dømt for innførsel av 700 kilo hasj fra Nederland til Danmark.