Året er 2004 og stedet er Seljordfestivalen i Telemark. På scenen står Dænsebændet og for Mette Rasch er det kjærlig ved første blikk.

- Siden den gang har jeg vært med på i hvert fall femti konserter, og kan nok betegne meg som bandets største og mest ihuga fan, smiler Rakkestad-jenta.

- Flinke med fansen

Siden 2004 har nemlig Mette og hennes forlovede, Sven Erik Slettvik, reist land og strand for å følge bandet på konserter. Det lengste paret har dratt er den 14 timers kjøreturen til Åre ved svenskegrensen i Trøndelag. En kjøretur som ifølge Rasch definitivt var verdt det.

- Hva er det med Dænsebændet du liker så godt?

- Første gang jeg hørte dem var det stemmen til vokalisten, Arnstein Tungvåg, som traff meg. Han hadde en veldig varme, og jeg ble så glad når jeg hørte han sang. De ble en stor favoritt med en gang, sier hun, og legger til at måten de behandler fansen også har bidratt til at hun er en trofast følgesvenn.

- De er veldig flinke til å ta kontakt med fansen, både under konserter og også ellers. Hver gang jeg møter dem på konsert, blir jeg tatt i mot med en klem, sier hun.

Har 30-årsjubileum

Det var Dænsebændet selv som tok kontakt med Mette, og spurte om hun ønsket å møte dem når de skulle spille på dansegallaen i Eidsberghallen.

- De visste at jeg kom fra området, og ønsket gjerne å møte sin største fan, smiler hun.

- Det er nok ikke vanskelig å legge merke til meg på konsertene. Jeg står foran scenen og digger dem, synger med og danser forklarer hun.

Dænsebændet ble grunnlagt i 1981 av vokalist Arnstein Tungvåg, som fortsatt synger bandet til førsteplasser på dansebandtoppen. I år feirer dem 30-årsjubileum, noe de markerer med konserter landet rundt.

- Det var første gangen de var i Mysen, og det var helt fullt i hallen. Helt topp, sier hun.